Ez kerüljön a tízórais dobozba!

Hamarosan becsöngetnek. A könyvvásárláson, a füzetcsomagoláson és tornacucc beszerzésén túl, itt az ideje azon is ötletelni, milyen tízóraival indítsuk suliba a gyereket!

Füstölt lazacos szendvics citrommal

Mert ugye, a sulibüfét jobb, ha messziről elkerüli a gyerek. Az ott kapható silány minőségű szendvicsek, péksütik és édességhalmok helyett (tisztelet a kivételnek!), szerencsésebb, ha otthonról viszik a diákok a tízórait, ami energiával, tápanyagokkal, vitaminokkal látja el őket, s ez már magában félsiker a sikeres és könnyű tanuláshoz.

Még több házi péksüti itt >>

Hogy jól induljon a nap!

Bármennyire is tiltakoznak csemetéink a reggeli ellen, éhgyomorral sose engedjük el őket a suliba. Legalább egy bögrényi meleg italt (kakaó, tea, nagyobbaknak laza tejeskávé) fogyasszanak el egy szelet pirítóssal. Akik kaphatók a kiadósabb reggelire, ihatnak egy tápláló turmixot vagy egy pohár, frissen préselt narancslevet is. A joghurt is jó megoldás, főként, ha egy kis valódi müzlit is keverünk bele.

További reggelireceptek itt >>

Ilyen a tökéletes tízórais doboz:

  • a szülő szempontjából: pikk-pakk összeállítható; pénztárcakímélő.
  • a gyerekek szempontjából: egészséges, tápláló és finom.

Ami mindig kerüljön a tízórais dobozba:

  • 1-2 adag friss, szezonális gyümölcs
  • 1 tápláló szedvics
  • innivaló (lehetőleg víz!).

Extrák: ivójoghurt, müzliszelet, mazsola, olajos magvak, zabpelyhes keksz, (dolgozatírás napján) szőlőcukor.

Házi müzliszelet receptek itt >>

Belevaló szendvicsek és szendvicsbe valók

  1. A szendvics alapja lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből készült és/ vagy magos kenyér, zsemle legyen, ne fehér kenyér.
  2. Felvágottak helyett kerüljön a szendvicsbe vékony szelet sült csirke/ pulyka, tonhal vagy egyéb halfilé.
  3. A különféle zöldségkrémek is kiváló szendvicsbe valók.
  4. Egy szelet sajttal és sok-sok zöldséggel gazdagítsuk a kenyérszeleteket.

További szendvicsreceptek itt >>

További tízórai-receptek itt >>

Még több szendvicskrém itt >>

Még több cikk a Konyhai trükkök rovatból itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?