Ropogós müzli recept

Ropogós müzli
Ropogós müzli
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár édesség gyanánt is lehet ropogtatni ebből a finom müzliből... Bár csak mértékkel, mert a száraz gabonapelyhek nehezen emészthetők. Jobb, ha tejben, joghurtban, vagy gyümölcsélében puhítjuk fogyasztás előtt.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

müzli házilag, házi készítésű müzli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A különböző pelyheket, és magokat egy nagy tepsibe öntjük. (A szezámmagot és a lenmagot mozsárban kicsit meg is törhetjük.)
  2. A mogyorót, és az aszalt gyümölcsöket apró kockákra vágjuk és a keverékhez adjuk.
  3. Az almalevet feltesszük forrni, és amikor felfőtt, belekeverjük a mézet és a fahéjat (elhagyható, de így télvíz idején különösen finom ízt kölcsönöz a müzlinek).
  4. A forró mézes almalevet egyenletesen a keverékre kanalazzuk és jól összekeverjük.
  5. 100 C-os sütőben kb. 20 percig pirítjuk, és közben többször megkeverjük a müzlit.
  6. Ha egyenletesen megpirult, kivesszük a sütőből, hogy nehogy megégjen és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  7. Ha teljesen kihűlt, jól záródó üvegbe tesszük, így sokáig friss, ropogós marad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 869
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lucám
Lucám sze, 2014-07-09 22:16

Szia! A tönkölybúza alatt a pelyhet érted? Nagyon remélem, mert az van itthon... :-D Ölellek: Dóri

503