Itt aztán semmi sem megy kárba - tudd meg te is a BrandFestivalon, hogyan lehet pazarlás nélkül főzni!

Az idei BrandFestivalon a METRO Gasztroakadémia ad inspirációt és áttekintést napjaink élelmiszer- és vendéglátóipari trendjeivel kapcsolatban.

A 18. születésnapját ünneplő BrandFestival Közép-Európa egyik legjelentősebb kommunikációs konferenciája. Az október 18-19-én, a Budapest Music Centerben megrendezésre kerülő konferencia a zero waste alapgondolata köré szerveződik. Idén a rendezvény kiemelt partnere és gasztronómiai szakértője, a METRO Gasztroakadémia ad inspirációt és áttekintést napjaink élelmiszer- és vendéglátóipari trendjeivel kapcsolatban.

A BrandFestival szervezői a hazai vendéglátóipar legjelentősebb kereskedelmi partnere, a METRO szakértői segítségével külön erre az alkalomra a zero waste koncepciója mentén összeállított menüsorral, látvány-kitelepüléssel és kóstoltatással készülnek.

A fesztivál résztvevői a rendezvény ideje alatt az alábbi fogást kóstolhatják meg a METRO standján: citrusos borjúrolád friss zellerpürével és sült fokhagymával.

A fogás kizárólag a METRO-ban kapható, profi séfek által kialakított sajátmárkás METRO CHEF hozzávalókból készül majd. A falatokat növényi alapanyagokból készülő, biológiailag lebomló, komposztálható tálakban kínáljuk, melyek környezettudatos megoldást jelentenek.

„Cégünk évek óta küzd az élelmiszerpazarlás ellen, többek között napi szinten biztosítunk esztétikai hibás, de tökéletes minőségű, tápanyagdús zöldségeket és gyümölcsöket a rászorulók étkeztetéséhez. Az idén indított „hulladékmentes” főzési tanácsadásunk pedig ahhoz ad praktikus és kreatív tippeket, hogy a profi vagy otthoni szakácsok a növényi, állati alapanyagokat minél teljesebb mértékben tudják felhasználni egy-egy ízletes, izgalmas étel elkészítéséhez.” – tette hozzá Horváth Imre, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

A METRO Gasztroakadémia a METRO oktatási központja. Egész napos kurzusaikon profi séfek aktualizálhatják a tudásukat, a gasztronómiát kedvelő nagyközönség pedig 3-4 órás interaktív tanfolyamokon, elismert szakemberektől tanulhat az alapanyagokról és készíthet el tematikus menüsorokat. A METRO Gasztroakadémia oktatói az ország legjobb éttermeiben dolgozó profik és sztárséfek, akik közül többen már a Bocuse d’Or hazai döntőjében is bizonyították világszínvonalú tehetségüket.

Regisztráció és jegyek: www.brandfestival.hu

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Mitől márkázott egy vaj és az egésznek mi köze a teához? Utánajártunk!

Legújabb receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Lencsefőzelék egyszerűen

Egyszerű, pénztárcabarát főzelékféle, ami nemcsak az újév első napján tökéletes választás, hanem bármelyik télies hétvégén. Laktató és ízletes, ráadásul gyorsan elkészül, ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...