Zugárus turisták a szomszédban

Az osztrák sógorok irigylésre méltó turistaparadicsomot működtetnek, ám úgy tűnik, a szemfüles látogatók picit megkopasztanák vendéglátóikat a nyaralás idején.

Már az amerikai sajtóba is eljutott az idei kiváló osztrák gombatermés híre. Jobban mondva a feketepiacot működtető turisták híre. A népszerű gasztroportál, a The Daily Meal arról számol be, hogy az Ausztriába ezerszámra látogató turisták egy érdekes - és mellesleg törvénytelen - pénzszerzési forrást fedeztek fel: pihentető sétáik során elkezdték begyűjteni a vadon növekvő, az esős időben igen gyorsan szaporodó gombákat, majd jó pénzért megpróbálták eladni a helyi éttermeknek.

A dél-osztrák Karintia tartomány rendőrsége lett figyelmes a tömegesen zajló feketekereskedelemre - olyan nyaraló gombacsempészekre is lecsaptak, akik ötven kilónyi friss gombát gyűjtöttek be egy nap alatt. Mit is mondjak, így igazán könnyű a nyaralást finanszírozni!

(via The Daily Meal)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!