VinCE, Konyhakiállítás, Busójárás és télbúcsúztató

A hétvégén a főváros lesz a borvilág középpontja, megismerhetjük a legfrissebb konyhagépeket és trendeket, míg Mohácson Busójárás, Tihanyban pedig télbúcsúztató vár ránk.

VinCE Budapest 2014, Budapest - február 28 - március 2.

Egy hétvégére Budapest lesz a borvilág középpontja.

Hazai top borászatok mellett a borvilág nemzetközi sztárjai érkeznek az ötödik VinCE Budapest Wine Show-ra. A rendezvény ötödik évfordulója alkalmából híres évjáratokkal és az aukciók világával is megismerkedhetünk, az eddigi évek sikerprogramjai mellett pedig újdonságokkal, köztük interaktív és gasztro programokkal is készülnek a szervezők. A VinCE Budapest három napja alatt 160 kiállító több mint 1000 borát kóstolhatjuk meg a Corinthia Hotelben. A sétáló kóstoló mellett mesterkurzusok és workshopok is várják a vendégeket, ahol nemzetközi és hazai szakértők mutatják be a legnevesebb termőhelyeket – köztük Burgundiát, Németország és Ausztria, a Kék Duna vagy épp a Balkán országainak borvidékeit, valamint a hazai top borokat. A szervezők további újítása, hogy vasárnap a neves borászok mellett végre a hazai séfek is reflektorfénybe kerülnek - a közönség előtt mérik majd össze tudásukat mind főételek, mind édességek terén.

Kattints a részletekért!


Konyhakiállítás, Budapest - február 28 - március 2.

A konyha már a spájzban van!

A hétvégén megtudhatjuk, milyen konyhai trendeket tartogat a 2014-es év. Bútor- és konyhagép premierek, design díjas fejlesztések, valamint kiegészítő-, kisgép- és konyhafelszerelési újdonságok várják az érdeklődőket a Budapest Sportarénában. A „puding próbája az evés” mondásnak nincs is jobb helyszíne a Konyhakiállításnál, hiszen szinte minden technológiai újdonságot letesztelhetünk. A nagy márkák standjain rendszeres főzőbemutatók is lesznek, hogy megismerjük és megértsük a gyakran túl soknak tűnő funkció hasznosságát, és a próba után ítéletet mondhassunk felettük. Az OTP Klub színpadán többek között a NoSalty.hu szakácsaival is találkozhatnak majd az érdeklődők.

Kattints a részletekért!


Nagykanizsai Fánkfesztivál, Nagykanizsa, február 28 - március 1.

Országos Farsangi Fánkfesztivál lesz Nagykanizsán.

Rumos szalagos fánk recept

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tízezreket várnak a nagykanizsai országos fánkfesztiválra, amelyre külföldi fánkkészítők is jelezték a részvételüket. A sorrendben hatodik fánkfesztivál pénteken karneváli felvonulással veszi kezdetét, a jelmezesek mellett lovasokkal, hintókkal, zenészekkel kísérik a résztvevőket a főtértől a fesztivál helyszínéig, a Kanizsa Centrum Bevásárlóközpontig. A fánkok versengésére eddig már több mint 20 magyar csapat jelentkezett, de szlovén és horvát versenyzők is jelezték indulási szándékukat. Profi és amatőr, hozott és helyben sütött készítmények, valamint hagyományos és különleges fánkok kategóriájában mérhetik össze tudásukat a résztvevők.

Kattints a részletekért!


Busójárás, Mohács - február 27 - március 4.

Éljük át a mohácsi sokácok messze földön ismert népszokását, a Busójárást.

Mára az idegenforgalom medrébe terelt népszokás sokat veszített az eredeti hagyományokból, ám látványosság szempontjából nem keveset nyert. A mai busójárás a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek, átkelnek a Dunán csónakokkal, és itt találkoznak az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busóágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban iszonyú zajt keltve ünneplik a farsangot. Szürkületkor visszatérnek a főtérre, és a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak, dévajkodnak az emberekkel. Ezzel ér véget a Farsangvasárnap. A mohácsiak azonban kedden is farsangolnak, amikor is az újabb főtéri máglyára helyezett, telet jelképező koporsó elégetésével és körültáncolásával búcsúznak a hideg évszaktól, s köszöntik a tavasz eljövetelét.

Kattints a részletekért!


Farsang Farka - vidám téltemetés, Tihany - március 1.

Temessük együtt a telet Tihanyban!

A farsangi időszak utolsó napjaiban hagyományosan vidám formában búcsúznak el a téltől: látványos maskarás, jelmezes menet vonul végig a falun, majd máglyán elégetik a telet jelképező kiszebábot. Évről-évre megrendezik a házi sütemények versenyét is, és farsangi bál zárja a mulatságot.

Kattints a részletekért!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek