Végre! Feltalálták a bőrregeneráló csokoládét!

A jövő elérkezett, brit tudósok előállították a bőrregeneráló csokoládét! Reszkessen a szépségipar!

Ez aztán az igazán jó hír a csokoládéimádóknak, hamarosan elfelejthetjük a nappali és éjszakai pakolásokat, a szemránckrémeket – bőrünk fiatalsága napi egy kockányi csokoládéval biztosítható lesz.

Legalábbis ha abból a csokiból eszünk, amit most fejlesztettek ki a patinás brit Cambridge Egyetem kutatói.

Esthechoc

Az Esthechoc márkanevet kapott csokoládé összetételét tudományos alapokon határozták meg. A termék egy intenzív ízű, bársonyos, 7,5 g-os csokoládészelet, amit nem is egyszerűen élelmiszernek, hanem étrendkiegészítőnek tekinthetünk. Előállítói a kakaó magas antioxidánstartalmára építenek, maga a csokoládé 72,6% kakaótartalmú, még egy kis astaxanthin nevű polifenollal (antioxidáns) felturbózva. Ráadásul egy szelet mindössze 38 kcal – ez aztán tényleg senkinek nem okoz lelkiismeret-furdalást!

A cambridge-i kutatócsapat szerint a rendszeres Esthechoc-fogyasztás akár 20 évvel is megfiatalíthatja bőrünket. A klinikai tesztek során a csokiszeletet négy héten át mindennap fogyasztók körében nőtt a bőr vérellátása, csökkent vérükben a gyulladásos markerek értéke.

A csodacsokoládé a következő hónapokban kerül majd a brit üzletek polcaira - persze nem a sarki kisboltokéra. A termék célközönsége bevallottan a magasabb jövedelmű, külsejükre különös hangsúlyt fektető nők csoportja.

Bár én magam nem vagyok sem bőrgyógyász, sem kozmetikus, mint általában minden „csodaszer" esetében, jelen esetben sem hiszem, hogy önmagában egy kocka csodacsoki megoldást fog jelenteni bőrünk fiatalon tartására. Ugyan valóban a funkcionális élelmiszerek előretörésének korát éljük, én azonban – talán kissé konzervatívan – továbbra is a megfelelő, vitamin- és antioxidáns dús étrendre, a kielégítő mennyiségű és minőségű alvásra, folyadékfogyasztásra, fizikai aktivitásra és stresszkezelésre helyezném a hangsúlyt genetikai örökségünk kordában tartására.

(via Esthechoc)

Címlapról ajánljuk

További cikkek