Van miért szeretned a sóskát!

Ezzel a sült krumplinak álcázott polentával biztosan elfogy a sóskafőzelék, de tálalhatod bármilyen zöldséges vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal, úgy is finom!

Biztosan emlékeztek rá, amikor kiskorotokban spenót- vagy sóskafőzelék volt az iskolai menzán. Az egyik gyerek ezt, a másik azt szerette, de mindkettőt egyszerre senki sem. A viadal a spenót javára dőlt el, hiszen elég házias verzióban készítették, a sóska pedig alul maradt, mert borzasztó felfogásban és hatalmas rántásgombócokkal éktelenkedett a tányérunkon. Ma már külső konyhákról szállítják az ételt, de gyermekeim elmondásából kiindulva tudom, a helyzet változatlan ezen a fronton.

Ricottás-chilis polenta sóskamártással recept

Úgy gondoltam, hogy csak a mi sulinkban voltak bénák a konyhás nénik, de barátnőimmel, ismerőseimmel való visszaemlékezős beszélgetések során kiderült, máshol sem jártak jobban a diákok. Szerencsés helyzetben vagyok, mert édesanyám és nagymamám is fantasztikus tejszínes főzeléket főzött belőle, én ezt a vonalat viszem tovább. Remélem hasonlóan jól... Nagyi kertjében frissen szedtük, imádtam a savanykás ízét, igazi csemegének számított.

Ricottás-chilis polenta sóskamártással recept

Az idei szezonban újból megpróbálkozom egy sóskamártással, és egy nagyszerű olasz ételt, polentát készítek mellé. Nem is akárhogyan, ricottával, parmezánnal dúsítom, chilivel, rozmaringgal ízesítem, sőt, még sült krumpli formájúra is szeletelem. Így kerülnek a sütőbe, hogy megkapják végső, csodálatosan pirult küllemüket. Az első harapás mindent eldönt majd, vagy örökre megkedvelik, vagy soha többé nem szeretnék a tányérjukon.

Ricottás-chilis polenta sóskamártással recept

A biztonság kedvéért készítek egy ranch öntetet is, hogy aki a sóskát még mindig elutasítja, ebbe mártogathassa majd a hasábkrumplira hajazó polentacsíkokat. Ezeket egyébként bármilyen formában elkészíthetitek: pogácsaszaggatóval kerek, késsel szögletes darabokat is vághattok. Nagyon kreatív és finom étel, a próbasütés a nagyszülőket már meggyőzte, most jönnek a gyerekek, szurkoljatok!Jövő héten egy téli csirkeleves tavaszi változatát, a waterzoi-t készítem el, amely bármelyik hétköznapi vacsorára könnyen összedobható. Addig is találjátok meg a saját mágikus feltéteteket, amellyel feldobhatjátok a sóskafőzeléket!Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek