Válaszd ketté a tojást PET palackkal, nekünk sikerült!

Sokaknak gondot okoz a tojások szétválasztása. Nincs bosszantóbb, mint amikor az ötödik fehérje után véletlenül a tálba kerül egy kevés sárgája, így lőttek a kemény habnak.

A tojások szétválasztásához szükséges eszközök

Persze lehet mondani, hogy gyerekjáték, mégsem megy mindenkinek. Már egy ideje keringenek videók arról, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban szétválasztani a tojássárgáját a fehérjétől, ezért mi is kipróbáltuk a legmeglepőbb -petpalackos - trükköt, és sikerült! A titka a hideg tojás és hogy hirtelen, nagy svunggal, gyorsan szippantsuk fel a tojássárgákat, így biztosan egyben maradnak majd.

Amit jó, ha tudsz

  • A szobahőmérsékleten tartott tojássárgája a „meleg” hatására jóval lágyabb, így nagyobb eséllyel folyik szét, mintha egyenesen a hűtőszekrényből vennénk elő.

  • A hideg a tojásfehérjének is jót tesz, mert ha kemény habbá szeretnénk felverni, könnyebben tudunk majd dolgozni vele.

Ahogy a fenti film mutatja, nekem sikerült, mert jó erősen nyomtam be a palackot a szippantás előtt. Kabának ellenben szétfolyt a tojássárgája, miután felszippantotta a palackkal, tudjuk miért, igaz? Hát mert szobahőmérsékletű tojással indult neki!

Erre a célra egyébként már külön dizájnos kütyüket is gyártanak – teljesen feleslegesen, hiszen a legolcsóbb műanyagpalackkal is csodákat művelhetünk. Szóval, ha csak nem dúskálunk a pénzben vagy vagyunk annyira a dizájnőrültek, hogy beruháznánk egy ilyen eszközre, inkább maradjunk a hagyományos verziónál - láthatjátok, ezzel is tökéletesen sikerült!

További videókat, itt találtok:

Egész életedben rosszul etted a banánt

Fokhagymapucolás 10 másodperc alatt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek