Válaszd ketté a tojást PET palackkal, nekünk sikerült!

Sokaknak gondot okoz a tojások szétválasztása. Nincs bosszantóbb, mint amikor az ötödik fehérje után véletlenül a tálba kerül egy kevés sárgája, így lőttek a kemény habnak.

A tojások szétválasztásához szükséges eszközök

Persze lehet mondani, hogy gyerekjáték, mégsem megy mindenkinek. Már egy ideje keringenek videók arról, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban szétválasztani a tojássárgáját a fehérjétől, ezért mi is kipróbáltuk a legmeglepőbb -petpalackos - trükköt, és sikerült! A titka a hideg tojás és hogy hirtelen, nagy svunggal, gyorsan szippantsuk fel a tojássárgákat, így biztosan egyben maradnak majd.

Amit jó, ha tudsz

  • A szobahőmérsékleten tartott tojássárgája a „meleg” hatására jóval lágyabb, így nagyobb eséllyel folyik szét, mintha egyenesen a hűtőszekrényből vennénk elő.

  • A hideg a tojásfehérjének is jót tesz, mert ha kemény habbá szeretnénk felverni, könnyebben tudunk majd dolgozni vele.

Ahogy a fenti film mutatja, nekem sikerült, mert jó erősen nyomtam be a palackot a szippantás előtt. Kabának ellenben szétfolyt a tojássárgája, miután felszippantotta a palackkal, tudjuk miért, igaz? Hát mert szobahőmérsékletű tojással indult neki!

Erre a célra egyébként már külön dizájnos kütyüket is gyártanak – teljesen feleslegesen, hiszen a legolcsóbb műanyagpalackkal is csodákat művelhetünk. Szóval, ha csak nem dúskálunk a pénzben vagy vagyunk annyira a dizájnőrültek, hogy beruháznánk egy ilyen eszközre, inkább maradjunk a hagyományos verziónál - láthatjátok, ezzel is tökéletesen sikerült!

További videókat, itt találtok:

Egész életedben rosszul etted a banánt

Fokhagymapucolás 10 másodperc alatt

Hozzászólások

Törölt felhasználó

En a feltort hejbol a tojast egyenesen a tenyerembe teszem, es hagyom, hogy az ujjaim kozott lecsorogjon a feherje. Nem szoktak osszekeveredni igy sem.

emilivi

Én is így szoktam csinálni és tökéletesen megfelel ez a módszer, nem értem hogy egyesek minek bonyolítanak túl mindent! ;) Utána csak megmosom a kezem és kész! :)

koszider

Mellékesen: ha egy kis sárgája keveredik a fehérjébe, attól még simán fel lehet verni géppel, akár k?keményre is. Nekem ez mindig sikerül, ezért már nem eszem magam rajta, ha pár csepp rossz helyre keveredik.

Törölt felhasználó

Ekkora cirkuszt csinálni egy tojásnak! Egyrészt, ha belemegy egy kis sárgája a: vagy kiszeded gond nélkül, b: felvered azzal együtt, simán fel lehet,legfeljebb egy kicsit tovább tart.

helena26

Ötletes nagyon! Én kipróbáltam, ügyesen megy, valóban sokkal gyorsabb!

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek