Válaszd ketté a tojást PET palackkal, nekünk sikerült!

Sokaknak gondot okoz a tojások szétválasztása. Nincs bosszantóbb, mint amikor az ötödik fehérje után véletlenül a tálba kerül egy kevés sárgája, így lőttek a kemény habnak.

A tojások szétválasztásához szükséges eszközök

Persze lehet mondani, hogy gyerekjáték, mégsem megy mindenkinek. Már egy ideje keringenek videók arról, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban szétválasztani a tojássárgáját a fehérjétől, ezért mi is kipróbáltuk a legmeglepőbb -petpalackos - trükköt, és sikerült! A titka a hideg tojás és hogy hirtelen, nagy svunggal, gyorsan szippantsuk fel a tojássárgákat, így biztosan egyben maradnak majd.

Amit jó, ha tudsz

  • A szobahőmérsékleten tartott tojássárgája a „meleg” hatására jóval lágyabb, így nagyobb eséllyel folyik szét, mintha egyenesen a hűtőszekrényből vennénk elő.

  • A hideg a tojásfehérjének is jót tesz, mert ha kemény habbá szeretnénk felverni, könnyebben tudunk majd dolgozni vele.

Ahogy a fenti film mutatja, nekem sikerült, mert jó erősen nyomtam be a palackot a szippantás előtt. Kabának ellenben szétfolyt a tojássárgája, miután felszippantotta a palackkal, tudjuk miért, igaz? Hát mert szobahőmérsékletű tojással indult neki!

Erre a célra egyébként már külön dizájnos kütyüket is gyártanak – teljesen feleslegesen, hiszen a legolcsóbb műanyagpalackkal is csodákat művelhetünk. Szóval, ha csak nem dúskálunk a pénzben vagy vagyunk annyira a dizájnőrültek, hogy beruháznánk egy ilyen eszközre, inkább maradjunk a hagyományos verziónál - láthatjátok, ezzel is tökéletesen sikerült!

További videókat, itt találtok:

Egész életedben rosszul etted a banánt

Fokhagymapucolás 10 másodperc alatt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.