Vajda Pierre - ételkritikus

Napi rendszerességgel főz, és nyersanyagokat tesztel. Számos ország gasztronómiáját ismeri közelről. Közel 2000 étteremben megfordult már a világban.

Pierre hivatásszerűen 10 éve foglalkozik gasztronómiával. Két szakácskönyv társszerzője, amelyek a Két ínyenc kopasz sorozatterv keretén belül jelentek meg (Spagetti és Opera, Mediterrán ízek). Emellett Ted Aprajev álnéven publikál étteremkritikákat.
 A Dining Guide Év Étterme Díj zsűrijének elnöke és a tesztelők vezetője, illetve a diningguide.hu gasztronómiai portál szerkesztője és a szerkesztő bizottság elnöke. 2006-tól 2010-ig a Dining Guide szerkesztésében készülő, öt alkalommal megjelenő Népszabadság TOP 100 étterem kiadványának szakmai felügyelője, vezető étteremkritikusa, és az anonim tesztelők vezetője. 2010-ben ő volt a magyar nyelven megjelenő francia Larousse Gastronomique egyik szerkesztője és néhány fejezet lektora. 2012-ben állandó szerzője volt a Magyar Konyha c. gasztronómiai magazinnak, és ma is az.
 Még ebben az évben megjelent az online Dining Guide TOP 100 étteremkalauz nyomtatott változata 100 db étteremkritikával. Pierre ennek is szerkesztője, vezetőkritikusa, és az anonim tesztelés koordinátora volt. 2013-ban a Magyar Konyha kiadásában megjelenő Balaton 2013 gasztronómiai útikalauz egyik szerzője volt. 2014-ben a www.diningguide.hu főszerkesztője és vezető étteremkritikusa lett, illetve a TOP 100 étteremkalauz 2014 felelős kiadója, vezető kritikusa és szerkesztője.

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...