A váci Püspökfalat

A napokban volt alkalmunk ellátogatni egy nemrégiben nyílt vérbeli bisztróba Vácott. A hely magáért beszél, sőt, szerintünk már maga a név is hihetetlenül kedves.

Bazsalikomos rizottó garnélával - Püspökfalat Bisztró

Nem csak a váciaknak, hanem távolabbról érkezőknek is érdemes kipróbálniuk ezt az egyedi, látványos, minőségi, mediterrán jellegű bisztrót. Bár még csak egyszer jártunk ott, saját tapasztalatunk és a vendégek kommentjei alapján is bátran állítjuk, hogy megér egy misét! Vagy többet is - az étlap alapján legalábbis egészen biztos, hogy nem fogjuk megunni.

A Püspökfalat Bisztróban ugyanis hetente legalább kétszer teljesen megújul az étlap - és nemcsak cserélgetik az ételkínálatot, hanem teljesen újragondolják! Az ételek egészségesek és nagyon látványosak, frissen beszerzett alapanyagokból dolgoznak, mindent helyben készítenek el, konyhájuk pedig abszolút modern és európai.

Grillezett pisztráng zelleres-almás pürével és snidling habbal - Püspökfalat Bisztró

Pont emiatt az állandó kínálatváltozás miatt nincs is igazán szükségük étlapra. Ételeiket, napi ajánlataikat krétával írják táblára, ami csak fokozza a bisztró-életérzést, emellett az étterem dizájnjába is tökéletesen beleillik.

Nincs náluk ezerféle fogás, ez pedig még szimpatikusabbá teszi a helyet - ugye tudjuk, hogy a kevesebb több. Kevés fajta, ebből adódóan viszont kiváló minőségű ételhez juthatunk náluk: összesen körülbelül 5 leves, 5 főétel és 2-3 desszert közül válogathatunk.

Minden olyan, mintha egy drága étteremben járnánk, miközben áraik jóval alacsonyabbak: a levesek és desszertek 600 forintba, a főételek 1600 forintba kerülnek - nem nehéz tehát a számlán szereplő összeget fejben előre kimatekozni.

Ottjártunkkor azt tapasztaltuk, hogy a főtéren lévő helyet a váciak már felfedezték maguknak, három órakor a két helyiség közül az egyikben csak egy szabad asztalt találtunk. Bazsalikomos rizottót fogyasztottunk pirított garnélával, pisztrángot zelleres-almás pürével és snidling habbal, illetve csokoládékrémes pavlovát gránátalmával és mandarinnal. Két főfogás és egy desszert? Nem, nem azért, mert nem szeretjük az édességet, hanem mert olyan bőséges volt a főfogás, hogy fejenként egy adag már túl soknak bizonyult volna.

Csokoládékrémes pavlova gránátalmával és mandarinnal - Püspökfalat Bisztró

Az italok közül ásványvizet és házi bodzaszörpöt választottunk. Bevallom, én szívem szerint egy kólát ittam volna, a pincér azonban közölte, hogy ők ilyen termékeket sajnos nem tartanak - a nem mindennapi válaszból tehát az is egyértelművé vált, hogy végre egy igazán egészségtudatos helyen járunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek