Újragondolt finomságok – mini partitorták

E heti gasztrobloggerünk, Szofika, azt mutatja meg nektek, hogyan lehet három, nagyon népszerű édességből isteni partifalatokat készíteni egy kis kreativással! Neked is sikerülni fog!

Legyen a kreativitás az ars poeticád!

„A konyhában muszáj kreatívnak lenni, ez a siker titka” – mondta a napokban az unokanővérem, amikor elmeséltem neki, hogyan javítottam fel egy kidobásra ítélt, katasztrofálisan hígnak tűnő, sűrített tejes süteményt vaníliás pudingporral... És igen, igaza volt. Valóban ez a siker titka!

Kedvencek új köntösben

Évek óta a konyhám elengedhetetlen és napi szinten használatos kelléke a 12 színes, szilikonos muffinforma. Eleinte rendeltetésszerűen használtam őket, ergo kizárólag muffint sütöttem bennük. Aztán jött a cupcake-láz, ami nálam elég hamar lecsengett, a sütidekorációs képességeim ugyanis hagynak némi kívánnivalót maguk után. Végül arra a felismerésre jutottam, hogy igazából ez nem is muffinsütő, hanem egy ultramini tortaforma, amiben bármi elkészíthető. Csinos, falatnyi kis tortácskák, csak úgy, otthoni nasinak. Vagy épp egy partira, szülinapra, lakodalomra, bárhova.

Most három variációt hoztam nektek mini partitortácskákra: mini csokimousse-falatkákat, erdei gyümölcsös mini sajttortákat és málnás-áfonyás habos minibrownie-kat.

Mini mousse torták

Csokiimádóknak kötelezően kipróbálandó darab a mousse cake miniváltozatban. Az ízesítésnek csak a fantáziánk szab határt: menta, chili, fahéj, kardamom, narancs, citrom...Én ezúttal egy alapreceptet hoztam.

Recept és elkészítés itt >>

Erdei gyümölcsös mini sajttorták

Díszíthetjük akármilyen gyümölccsel (áfonya, málna, cseresznye, szőlő...), frissel vagy szárítottal, biztosan sikert aratunk vele bárhol és garantáltan pillanatok alatt elkapkodják a vendégeink.

Recept és elkészítés itt >>

Málnás-áfonyás, habos minibrownie

A brownie örök klasszikus, megunhatatlan darab. Ezúttal falatnyi muffinnak álcázva, könnyű, gyümölcsös habbal a tetején.

Recept és elkészítés itt >>

Szofika receptjei a NoSaltyn >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek