A trendi házitündérek felemelkedése

Tartasz szokatlan dolgokat a hűtődben? A Samsung következő felméréséből megtudhatod, hogy vajon Te is a trendi házitündérek közé tartozol-e! Olvass tovább! (x)

Rád is nézett furcsán a párod, miután becsukta a hűtőszekrény ajtaját? Elárulhatod, a te hűtőszekrényedben sem pusztán fincsi sajtok, zöldségek, felvágottak sorakoznak, hanem itt-ott felbukkan egy-két szemceruza, körömlakk, a mélyhűtőben pedig cipő. Bizony te is egyike vagy annak a 22 millió európai nőnek, aki szépségápolási cikkeket tart a hűtőszekrényben. A legszokatlanabb frizsiderben tartott cikkek közé tartozik a fehérnemű, a talpbetét, körömlakk, szemmaszk és a kasmírpulcsi. A Samsung a rendszerezés nagymestereként megismert Food ShowCase hűtőszekrényének megjelenése alkalmából készített egy reprezentatív felmérést, melyben a nők egyik új típusáról, a trendi házitündérekről rántja le a leplet.

A Samsung 16 éven felüli európai nőket kérdezett: a kutatásából kiderült, hogy a hűtő kreatív felhasználása nem korlátozódik a szépségcikkekre. Divatőrültek is előszeretettel használják a konyhai berendezést praktikus megoldásokra: nem kevesebb mint 1,4 millió nőtársad számára egyértelmű, hogy olykor nadrágot tesz hűvösre a szalámi mellé. A kasmírpulcsi azért kerül a hűtőbe, hogy ne legyen molyrágta, a bőrnadrág pedig azért, hogy visszanyerje alakját, és ne legyen kitérdesedve. Te is így teszel? Bizonyára számodra sem mellékes a divat és a szépségápolás. A felmérés bebizonyította ugyanis, hogy akik tudatosabbak ezeken a területeken, sokkal nyitottabbak a hűtős praktikák iránt.

Te miért teszel szépségápolási termékeket, vagy furcsa mód divatcikkeket a hűtőbe? Trendi házitündérként biztos gyorsan rávágod: a hűtő kellemesen hűvösen tartja a krémeket, olajokat, lakkokat, így sokkal gyorsabban szívódnak fel a hatóanyagok, ráadásul a hideg frissen és tovább el is tartja őket. A divat tekintetében pedig inkább arról van szó, hogy ha kisebb vagyont szánsz egy divatos darabra, akkor azt szeretnéd még sokáig hordani. Ha a hűtőbe rejted a pihe-puha gyapjúpulcsit, garantáltan molymentes lesz, a bőrholmik pedig könnyebben visszanyerik a formájukat.

Ami pedig a legfontosabb dolgot, a hűtőszekrényeket illeti, vannak már kifejezetten olyan termékek, amelyeket a feltörekvő házitündérek igényeire szabtak. A Samsung Food ShowCase készülékben a hideg levegő számos fúvókán keresztül áramlik be, biztosítva polconként az optimális hőmérsékletet, így a különböző hőmérsékletet igénylő termékek helyét is könnyedén megtalálhatod. Tisztán elkülönülő zónái pedig lehetővé teszik, hogy a család minden tagja azt tartson hűvösön, amit csak szeretne, így a kasmírpulcsi nem fogja zavarni sem a párod sörtartalékait, sem a gyerekek tejszelet-állományát.

A Food Showcase kialakításánál arra is figyeltek, hogy minden helyet ki tudj használni: egy külön álló első rekeszben, a Showcase-részben átlátszó tárolódobozok vannak, amelyekben bátran tarthatsz szépségápolási cikkeket. Egyrészt nem feledkezel meg róluk, másrészt nem keverednek az élelmiszerekkel, és a gyerekektől is megfelelő távolságban tudod tartani őket.

„Itt az ősz, sokunknál előkerültek a kötött pulóverek, és ilyenkor döbbenünk rá, hogy bizony egy-két darab már elnyúlt, szöszös, kissé viharvert állapotban van. Nincs vész! Fogj egy nagy műanyag zacskót, rakd bele a kötött, angóra, moher pulcsikat, és tedd az egészet pár órára a hűtőbe, így a fonal jóval ellenállóbb lesz, és a pulcsid is visszanyeri eredeti formáját!” – adott tippet Takács Nóra szépségszakértő kérdésünkre. Lássuk, milyen más divat és szépségápolási cikket tarthatunk még a hűtőben a szakértő szerint!

Mit tarts a hűtőben?

  • Természetes, bio, C-vitamint tartalmazó bőrápoló termékeket: a C-vitamin megfelelő felhasználásához nem árt a hűtés, a természetes alapanyagokból készült krémek pedig kevés tartósítószert tartalmaznak, így a hűvös levegőn jobban elállnak.
  • Hosszan tartó szemceruzákat, tusokat: a tartósságot adó anyagok gyorsan elillannak, ha túl melegen tartod őket. A hűtőben tartva tovább használhatod kedvenceidet.
  • Arcolajokat: a legjobb minőségű arcolajok nagy arányban tartalmaznak bőrápoló összetevőket, mint például a kamilla, levendula és tömjén. Ezek az olajok egy idő után elveszítik hatékonyságukat, így ha hűvösre teszed őket, tovább frissek maradnak.
  • Arckrémeket, maszkokat: a hűs arcápolók csökkentik a puffadtságot, hűsítik, nyugtatják a bőrt.
  • Körömlakkokat: ha szeretnél könnyen kenhető és gyorsan száradó körömlakkot használni, tartsd a frizsiderben!
  • Lábsprayket: forró nyári napokon nagyon jó frissítő a fáradt, elnehezült lábnak, ha egyenesen a hűtőből előkapott kis borsmentapermettel ápolod.
  • Talpbetéteket: a hűs talpbetétek nagyon jól hűsítik a sok táncban kifáradt, elnehezült lábat.
  • Kasmír és angóra pulóvereket: Ha lehűtöd ezeket a pulcsikat, az alacsony hőmérséklet garantáltan elpusztítja a molyok rakta tojásokat, tartsd a nyári hónapokban a mélyhűtőben őket, így az őszi szélben egy hibátlan, puha pulcsiba bújhatsz bele.

További információ a Samsung Electronics-ról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.