Tortadíszítés nyomtatóval

A különböző konyhai kütyüknek se szeri, se száma, de gyakran bebizonyosodik, hogy egyáltalán nem praktikusak. Kíváncsi vagyok, ez az új tortadíszítő is erre a sorsra jut-e.

Elismerem, tortát díszíteni nem a legkönnyebb tevékenység, biztos kéz kell hozzá, meg egy kis esztétikai érzék sem árt. De azért eddig is boldogultunk vele, ahogy arról a NoSalty-n található rengeteg pompás desszert is árulkodik. Mindenesetre egy fiatal fejlesztőkből álló csoport most egy új kütyüt dolgozott ki, amely forradalmasíthatja a dekoráció művészetét.

A gép a mostanság oly népszerű 3D nyomtatási technológián alapszik, amellyel ma akár már egy működőképes fegyvert is nyomtathat magának az elszánt "barkácsoló". Ebben az esetben azonban a módszer sokkal békésebb felhasználásáról van szó, ahogy az a felvételen is látszik. A Candy névre hallgató printer bármilyen folyékony/félkemény mázat vagy krémet képes a desszertre nyomni, akárcsak egy átlagos habzsák. Előnye, hogy a legbiztosabb kéznél is pontosabban reprodukálja a kívánt mintát. A robotgép memóriájába egy rakás mintát előre betápláltak a tervezők, ám mi magunk is újakkal kísérletezhetünk. A kérdés csak az, hogy tényleg valódi fogyasztói igény kielégítésére született-e a Candy, vagy egy újabb porfogó jelenik csak meg a konyhákban.

{SZAVAZAS}

Hozzászólások (4)

Zoli

A konyhai tevékenykedés varázsa, hogy kreatív lehet az ember fia / lánya, ami semmi más érzéssel nem pótolható. Ez a szerencsétlen " kütyü " épp' ezt a tevékenységet venné el. Aki e nélkül sem tudott eddig sütni- f?zni, evvel sem lesz sikeresebb, de legalább szép díszítéssel tudja ellátni a förmedvényét. No röviden ennyit err?l. Zoli

libaláb

Nincs kézügyességem, rajzolni sem tudok szépen (sem sehogy, kb.) Régi problémám, hogy nagyon finom sütiket készítek, de valahogy a külsejük nem az igazi.... az ilyen dolgok számomra hatalmas segítséget jelentenének, a családnak is szívesebben tálalnám fel az esztétikusabb külsej? süteményeimet, vendégségbe meg pláne könnyebb szívvel vinném. Elég nekem, ha szép és ezt könnyen meg tudtam csinálni, nem ragaszkodom, hogy egyedi legyen.. :)

witch

Szerintem pont az a jo a sajat keszitesu tortaban, hogy nem tokeletes. Legalabb "ordit" rola, hogy nem bolti es akinek keszitjuk, ha belegondol mennyit vacakoltunk vele, meg igy is tetszeni fog, mert tudja, hogy szeretettel keszitettuk azt a "csufsagot". :o) Ha valakit annyira zavar, hogy nem esztetikus, menjen el egy tanfolyamra, ahol meg lehet tanulni a profi diszitest, ami nem is olyan komplikalt, csak annak tunik.

Szella

Pont olyan fantasztikus találmány, mint az instant tojásrántotta por. Forradalmasítja a konyham?vészetet!

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.