Tortadíszítés nyomtatóval

A különböző konyhai kütyüknek se szeri, se száma, de gyakran bebizonyosodik, hogy egyáltalán nem praktikusak. Kíváncsi vagyok, ez az új tortadíszítő is erre a sorsra jut-e.

Elismerem, tortát díszíteni nem a legkönnyebb tevékenység, biztos kéz kell hozzá, meg egy kis esztétikai érzék sem árt. De azért eddig is boldogultunk vele, ahogy arról a NoSalty-n található rengeteg pompás desszert is árulkodik. Mindenesetre egy fiatal fejlesztőkből álló csoport most egy új kütyüt dolgozott ki, amely forradalmasíthatja a dekoráció művészetét.

A gép a mostanság oly népszerű 3D nyomtatási technológián alapszik, amellyel ma akár már egy működőképes fegyvert is nyomtathat magának az elszánt "barkácsoló". Ebben az esetben azonban a módszer sokkal békésebb felhasználásáról van szó, ahogy az a felvételen is látszik. A Candy névre hallgató printer bármilyen folyékony/félkemény mázat vagy krémet képes a desszertre nyomni, akárcsak egy átlagos habzsák. Előnye, hogy a legbiztosabb kéznél is pontosabban reprodukálja a kívánt mintát. A robotgép memóriájába egy rakás mintát előre betápláltak a tervezők, ám mi magunk is újakkal kísérletezhetünk. A kérdés csak az, hogy tényleg valódi fogyasztói igény kielégítésére született-e a Candy, vagy egy újabb porfogó jelenik csak meg a konyhákban.

{SZAVAZAS}

Címlapról ajánljuk

További cikkek