Téli fagyi, az örök kedvenc

Téli fagyi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy kimondom, már be is ugrik, mikor 6 évesen az oviból hazafele menet anyutól mindig kiköveteltem magamnak.  

A ’70-es évek szocialista édességiparának egyik remeke, a fagyi, amitől sosem fáj a torkod, és egész évben eheted. Tökély – főleg házilag. Pedig valljuk be, a téli fagyi, az az igazi ’90-es évekbeli, összetevőit tekintve korántsem mondható kifogástalannak. Tömény, émelyítő margarinos krém némi kakaóporral színezve, gyorsan puhuló seízű tölcsérben. Mégis így volt az igazi - gyerekkorunkban.

A Téli fagyi receptjéért kattints a fotóra!

Most azonban minden nosztalgiázót arra bíztatunk, készítse el magának minőségi alapanyagokból, és tegye teljessé ezt a régi kedvencet. A csoki örök, a világ talán legkedveltebb édessége, a boldogsághormonok kifogyhatatlan forrása, a tölcsértől pedig - melyet szintén belehempergethetünk csokiba vagy különféle cukorszóratba, dióba, mogyoróba - tényleg kerekké válik a dolog: kész is a tökéletes házi változat. Fogyasszuk télen. És nyáron, meg ősszel és tavasszal!

Címlapról ajánljuk

További cikkek