Tedd a napfényt be a spájzba!

Ha Te is a last minute-befőzők sorába tartozol, akkor örülni fogsz az alábbi tippeknek! Tedd el a vitamint a kamra polcaira vagy a mélyhűtőbe, hogy januárban is élvezhesd a júliusi napfény zamatát!

Hogyan tegyük el a nyár végét télire?

Tiszta nejlonzacskókat vagy műanyag dobozokat használjunk a mélyhűtéshez, de élhetünk ezzel a praktikus megoldással is. Minden adagot lássunk el címkével (miből és mennyi van benne; mikor tettük el)! Vegyük figyelembe, hogy a mélyhűtéssel nő a pépek, folyadékok térfogata, így ezek fagyasztásakor ne töltsük színültig a tároló edényt.

A teljes cikket itt olvashatod >>

Zárd üvegbe a nyarat!

Tisztaság mindenekelőtt! Patyolattiszta edények, befőttesüvegek, gyümölcsök. Különben hiába fáradozunk, megromlik a lekvár és a befőtt. Éppen szezonális, érett, hibátlan gyümölcsöket válasszunk a befőzéshez. (A földről felszedett példányokat is felejtsük el, a félig rohadásnak indultakat annál inkább.)

További tippekért ide kattints >>

Zöldségeket a hűvösre!

A legtöbb zöldség jól tűri a fagyasztást, ám mélyhűtőnk kapacitása véges. Most megmutatjuk, miként őrizhetjük meg a zöldésgeket télire a legegyszerűbb eltevési módokon (mosás, szárítás, bezacskózás, fagyasztás) kívül, szó lesz a nagy klasszikusokról, az újítani vágyóknak pedig ötleteket adunk különlegesebb savanyúságokhoz is. Tartsatok velünk!

Zöldségeket a hűvösre! >>

Hasznos és olcsó tippek tároláshoz >>

Gyümölcsök fagyasztása praktikusan >>

Vegyszermentes háztartás fillérekből >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...