Tedd a napfényt be a spájzba!

Ha Te is a last minute-befőzők sorába tartozol, akkor örülni fogsz az alábbi tippeknek! Tedd el a vitamint a kamra polcaira vagy a mélyhűtőbe, hogy januárban is élvezhesd a júliusi napfény zamatát!

Hogyan tegyük el a nyár végét télire?

Tiszta nejlonzacskókat vagy műanyag dobozokat használjunk a mélyhűtéshez, de élhetünk ezzel a praktikus megoldással is. Minden adagot lássunk el címkével (miből és mennyi van benne; mikor tettük el)! Vegyük figyelembe, hogy a mélyhűtéssel nő a pépek, folyadékok térfogata, így ezek fagyasztásakor ne töltsük színültig a tároló edényt.

A teljes cikket itt olvashatod >>

Zárd üvegbe a nyarat!

Tisztaság mindenekelőtt! Patyolattiszta edények, befőttesüvegek, gyümölcsök. Különben hiába fáradozunk, megromlik a lekvár és a befőtt. Éppen szezonális, érett, hibátlan gyümölcsöket válasszunk a befőzéshez. (A földről felszedett példányokat is felejtsük el, a félig rohadásnak indultakat annál inkább.)

További tippekért ide kattints >>

Zöldségeket a hűvösre!

A legtöbb zöldség jól tűri a fagyasztást, ám mélyhűtőnk kapacitása véges. Most megmutatjuk, miként őrizhetjük meg a zöldésgeket télire a legegyszerűbb eltevési módokon (mosás, szárítás, bezacskózás, fagyasztás) kívül, szó lesz a nagy klasszikusokról, az újítani vágyóknak pedig ötleteket adunk különlegesebb savanyúságokhoz is. Tartsatok velünk!

Zöldségeket a hűvösre! >>

Hasznos és olcsó tippek tároláshoz >>

Gyümölcsök fagyasztása praktikusan >>

Vegyszermentes háztartás fillérekből >>

Legújabb receptek

Matchás-epres keksz

Fogtunk egy egyszerű keksz receptet és felturbóztuk matcha porral és eperlekvárral. Amikor van friss eper, akár abból is készíthetünk egy ragut és azt is beletehetjük a lekvár helyett. ...

Mogyorós négyzet piskótalap

Mivel nekünk van a kertben mogyorófa, így ebből szoktam ilyen finom piskótalapot készíteni. Persze lehet vásárolni is hozzá, ezt a tíz dekányi mennyiséget. Én olajos-vizes piskótát ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.