Tedd a napfényt be a spájzba!

Ha Te is a last minute-befőzők sorába tartozol, akkor örülni fogsz az alábbi tippeknek! Tedd el a vitamint a kamra polcaira vagy a mélyhűtőbe, hogy januárban is élvezhesd a júliusi napfény zamatát!

Hogyan tegyük el a nyár végét télire?

Tiszta nejlonzacskókat vagy műanyag dobozokat használjunk a mélyhűtéshez, de élhetünk ezzel a praktikus megoldással is. Minden adagot lássunk el címkével (miből és mennyi van benne; mikor tettük el)! Vegyük figyelembe, hogy a mélyhűtéssel nő a pépek, folyadékok térfogata, így ezek fagyasztásakor ne töltsük színültig a tároló edényt.

A teljes cikket itt olvashatod >>

Zárd üvegbe a nyarat!

Tisztaság mindenekelőtt! Patyolattiszta edények, befőttesüvegek, gyümölcsök. Különben hiába fáradozunk, megromlik a lekvár és a befőtt. Éppen szezonális, érett, hibátlan gyümölcsöket válasszunk a befőzéshez. (A földről felszedett példányokat is felejtsük el, a félig rohadásnak indultakat annál inkább.)

További tippekért ide kattints >>

Zöldségeket a hűvösre!

A legtöbb zöldség jól tűri a fagyasztást, ám mélyhűtőnk kapacitása véges. Most megmutatjuk, miként őrizhetjük meg a zöldésgeket télire a legegyszerűbb eltevési módokon (mosás, szárítás, bezacskózás, fagyasztás) kívül, szó lesz a nagy klasszikusokról, az újítani vágyóknak pedig ötleteket adunk különlegesebb savanyúságokhoz is. Tartsatok velünk!

Zöldségeket a hűvösre! >>

Hasznos és olcsó tippek tároláshoz >>

Gyümölcsök fagyasztása praktikusan >>

Vegyszermentes háztartás fillérekből >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek