Aggasztó: sok-sok élelmiszerben fellelhető, mégis elősegítheti a leukémia terjedését

Újabb ijesztő hír érkezett az élelmiszer-biztonság világából: a Rizikometer oldala ezúttal egy a taurinról szóló kutatás aggasztó felfedezését osztotta meg olvasóival.

Mi is az a taurin?

A taurin az emberi szervezetben természetesen is képződő és előforduló kéntartamú aminosav (= a fehérjék egyik alkotórésze), legnagyobb mennyiségben pedig az agyban, a csontvelőben, az izmokban, a szívben és az idegrendszerben található meg. Az emberi szervezetben kilogrammonként 1 gramm taurinnal számolhatunk.

Egy új tanulmány most azt állítja, hogy a bizonyos ételek fogyasztásával is bevihető taurin kulcsfontosságú szabályozója a mieloid rákos megbetegedések, például a leukémia kialakulásának

- írja a Rizikometer.

A taurin legjelentősebb forrásai

  • a tenger gyümölcseiben, azaz kagyló- és rákfélékben és a halakban
  • egyéb húsokban is megtalálható
  • a tojásban is van taurin
  • az anyatejben is természetes formában fordul elő - a második legnagyobb mennyiségben képviselt aminosav az anyatejben!
  • népszerű összetevője a legtöbb energiaitalnak és sok fehérjepornak is

Mi a taurin szerepe?

A taurin fő szerepe az energiatovábbítás és méregtelenítés, stabilizálja a sejtmembránokat, szabályozza a kalciumkoncentrációt, de részt vesz a teljesítmény és az egészség megőrzésének folyamataiban is.

Úgy tűnik, a taurin daganatserkentő is lehet

A mostani kutatás adatai arra utalnak, hogy a szervezetben jelen lévő mieloid leukémia a taurin hatására növekszik, vagyis a taurint tartalmazó élelmiszerek és a taurinkiegészítők fogyasztása felgyorsíthatja a mieloid leukémia terjedését

- írja a Rizikometer.

A tanulmány szerzői hangsúlyozzák, hogy eddig nem tudtak a taurin daganatserkentő hatásáról, ezért most teljes erővel olyan módszereken dolgoznak, melyek megakadályozzák a taurin bejutását a rákos sejtekbe.

Forrásaink voltak.


Olvass ételekről, amelyek védik a tested:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...