Mi is az a taurin?
A taurin az emberi szervezetben természetesen is képződő és előforduló kéntartamú aminosav (= a fehérjék egyik alkotórésze), legnagyobb mennyiségben pedig az agyban, a csontvelőben, az izmokban, a szívben és az idegrendszerben található meg. Az emberi szervezetben kilogrammonként 1 gramm taurinnal számolhatunk.
Egy új tanulmány most azt állítja, hogy a bizonyos ételek fogyasztásával is bevihető taurin kulcsfontosságú szabályozója a mieloid rákos megbetegedések, például a leukémia kialakulásának
- írja a Rizikometer.

A taurin legjelentősebb forrásai
- a tenger gyümölcseiben, azaz kagyló- és rákfélékben és a halakban
- egyéb húsokban is megtalálható
- a tojásban is van taurin
- az anyatejben is természetes formában fordul elő - a második legnagyobb mennyiségben képviselt aminosav az anyatejben!
- népszerű összetevője a legtöbb energiaitalnak és sok fehérjepornak is
Mi a taurin szerepe?
A taurin fő szerepe az energiatovábbítás és méregtelenítés, stabilizálja a sejtmembránokat, szabályozza a kalciumkoncentrációt, de részt vesz a teljesítmény és az egészség megőrzésének folyamataiban is.
Úgy tűnik, a taurin daganatserkentő is lehet
A mostani kutatás adatai arra utalnak, hogy a szervezetben jelen lévő mieloid leukémia a taurin hatására növekszik, vagyis a taurint tartalmazó élelmiszerek és a taurinkiegészítők fogyasztása felgyorsíthatja a mieloid leukémia terjedését
- írja a Rizikometer.
A tanulmány szerzői hangsúlyozzák, hogy eddig nem tudtak a taurin daganatserkentő hatásáról, ezért most teljes erővel olyan módszereken dolgoznak, melyek megakadályozzák a taurin bejutását a rákos sejtekbe.
Olvass ételekről, amelyek védik a tested: