Szünidő: szeretem!

A nyári szünet azért jó, mert nincsenek olyan komoly megkötések a gyerekek étkezésében, akár kétszer-háromszor is ehetnek fagylaltot a strandon, ha megkívánják.

A napi étkeztetésben sem kötelező tartani a három-négyszeri előírt mennyiséget. A hús is elhagyható ebben a nagy melegben. Egy levest összedobni viszont nem nagy kunszt. Vagy azért mert elfővöget magában, vagy azért mert egyszerű zöldségekből, például paradicsomból készül. Utána nyugodtan kimaradhat a főfogás, jöhet a desszert azonnal!

Ezeket olvastad már?

A leggyorsabb egy paradicsomleves. Nálunk a fiúk kedvence, olasz étteremben ki nem hagynák, ugyanis nem a menzás, édes vonalat szeretik, hanem a sűrű, sós és parmezánnal megszórt variációt.

Ezeket olvastad már?

Azért nincs minden nap 37 fok, ha kicsit hűl a levegő a gulyásleves lesz a befutó. Burgonya, hús, zöldségek és galuska, minden benne van amit egyébként is megennének a leves és a főfogás által. Utána maximum csak egy könnyű desszert fér már beléjük.

Ezeket olvastad már?

Nem csak vasárnap, hétköznapokon is nagyszerű a húsleves. Úgyis leszűrve érkezik az asztalra, aki éhes, tesz bele minden földi jót, aki kevésbé, az csak egy kis levet szürcsölget.

Ezeket olvastad már?

Az idényzöldségekből készült leves pedig egyszerűen zseniális, gondolunk csak egy olasz minestronéra vagy egy főzést sem igénylő spanyol gazpachóra. Utána egy gyorsan összedobható süti, mint: brownie vagy muffin, ennyi az egész!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek