Szexi szerepcsere a konyhában

A nap végén jól esik egy kis (gasztro)kényeztetés. Fürdetés, altatás után már nincs kedved a konyhában bíbelődni? Működjetek együtt pároddal!

Jó, ha hétközben is szánunk fél órát arra, hogy egy romantikus vacsora mellett vitassuk meg lelkünk történéseit a párunkkal. Így talán azt is könnyebb bevallani, hogy azt az újnak tűnő táskát nem a barátnőnktől kaptuk kölcsön.

Következzen egy recept, amiben az a nagyszerű, hogy fürdetés előtt bepakoljuk, amit kell a sütőbe, mire a gyermek pizsamában várja a mesét, a romantikus vacsora már szinte kész is! Aki mesél, próbál ébren maradni az álomszagú gyerek nyoszolyán, a nem mesélő fél pedig halkan körtét és sült céklát aprítgat. Aztán rádob egy marék ezt-azt, és voilá! Íme a recept:

Sültcékla-körtesaláta kéksajttal recept

A körte kalandja a sült céklával igazi mély kapcsolattá érhet, ha megkedveljük őket. A színkavalkád felér egy szerelmi vallomással, a kéksajt garantálja, hogy mégse legyen nullkalóriás az esti falatozás. Ha pedig igazán kirúgnánk a hámból, szórjunk rá egy maréknyi rukkolát, diót. A receptet szerintem egyetlen módon lehet elrontani, de erre a kozmás szag úgyis figyelmeztetni fogja az egész családot, vagyis ne hagyjuk szénné égni a céklát, és maximum fél óra után zártjuk el a sütőt!

Itt még annak is sikerélménye lesz a konyhában , aki a sót is csak telefonos segítséggel találja meg a kredencben. Kifejezetten férj barát recept, még az én férjem is el tudja készíteni. Aki ugyan verhetetlen bajnoka a rántotta készítésnek, viszont egyszer hazajött egy fekete retekkel, mikor leküldtem a boltba zellerért. Szóval nem ő az indukciós lapok Beethovenje. A nap végén plusz ajándék lehet, ha végre nem nekünk kell összedobnunk valami ehetőt. A nemi sztereotípiákat nem szeretném erősíteni. Nyilván léteznek férfiak akik a foci VB alatt is a TV Paprikát nézik. A szerepcsere a konyhában is működhet, főzzön az, aki nem tudja kapásból, hogy hol a vágódeszka helye a konyhában. Némi vigasz ha párunk bealudna a gyerek mellett, kiélhetjük kreatív ösztöneinket is - nyomdázhatunk a céklalével.

Sültcékla-körtesaláta kéksajttal recept

Ha nem fogyna el minden, mert annyira belejövünk a romantikázásba - a cékla természetes serkentőszer, én szóltam- , másnap is fogyasztható, az ízek még jobban összeérnek. Vigyázat, a fogás egy pohár bor után kiált!

Ez is érdekelhet!

Cukkinis-sajtos csónak - ebben minden töltelék jól mutat!

Címlapról ajánljuk

További cikkek