A spanyolok kedvence otthonra talált a fővárosban

Megnyitott a Churros Up, így a fesztiválszezon nagy kedvence most már télen-nyáron elérhető a belvárosban. Naná, hogy az elsők között kellett megkóstolnunk!

Még szinte meg sem száradt a festék a falakon, annyira friss, új hellyel van dolgunk. Mi is csak a szóbeszédből értesültünk arról, hogy a churros végre otthonra lelt a belvárosban, és most már nem kell a nyarat és a fesztiválszezont várnunk, hogy végre hozzájuthassunk ehhez a spanyol édességhez.

Tudtad?

A churros egy spanyol édesség, ami olajban sült tésztarudacskákat takar. Típusra leginkább fánkféleségnek mondhatnánk, amit általában megtöltenek, vagy különböző szószokba mártogatnak. Leggyakrabban reggelire és uzsonnára fogyasztják, kávé vagy forró csokoládé mellé.

A Churros Up! színes, vidám belső tere szinte kiugrik az Üllői út szürkeségéből. Belépve megcsap minket a frissen sült rudacskák illata, és újra a forró nyárban, a fesztiválszezon közepén találjuk magunkat. Visszatérve a valóságba rendelünk is gyorsan, egy kis adagot (ami öt darabos) a simából és a fahéjas cukrosból is, meg a Valentin-nap okán a kínálatba kerülő szív alakúból is. Mártogatni egyelőre csokiba, vaníliába és eperszószba lehet. A forró csokira sem kell már sokat várni, és a jelenlegi, kicsit pudingos állagú csokiszószon is dolgoznak majd még. Sőt, azt is elárulták nekünk, hogy a töltött változat is hamarosan elérhető lesz!

Természetesen kóstoltunk is: a churrost forrón, ropogósan kaptuk, egyáltalán nem volt olajos, a fahéjas cukros pedig magában, mártogatós nélkül is elég gyorsan fogyott. A fánkféleségen kívül egyébként a szendvicskínálatot is érdemes megemlíteni - ha nem ebéd után érkezünk, mindenképp beneveztünk volna valamelyik sajtos összeállításra. Ezen kívül különféle joghurtok és joghurt italok között is válogathatunk.

A jövőben a kínálat változásai mellett a belső is szépül még, bár minket így is meggyőzött a színes-szagos, vidám enteriőr. Az árak barátiak, egy kis adag - öt darabos - churros 410, egy nagy adag - kilenc darabos - 650 Ft-ba kerül. A szendvicsek 380-490 Ft-os áron mozognak.

A Churros Up! oldalát itt találod

KOLBice, a magyar street food?

Legelő - nem csak a zöld szerelmeseinek

Hozzászólások (2)

vadgesztenye

Spanyolországban sósan adták, nagyon finom volt.

firstlady

Ez biztató, talán a pesti boltban is rászánják magukat a sós változat készítésére. Épp arra gondoltam a cikk olvasásakor, hogy már megint egy új édesség, miközben d?l a sajtóból, hogy a fél ország cukorbeteg és/vagy el van hízva. :-( Plusz sokan vannak, akik jobban szeretik a sósat, mint az édeset, pl. én. :-)

Törölt felhasználó

Kedves Anna! Neked vannak a legjobb cikkeid. Hasznosak, érdekesek, színesek és nem csak 5 sorból állnak. Keep up the good work. ;)

Szikszai Anna

Kedves kisszunyi, Oh! Nagyon köszönöm! :) Örülök, hogy tetszenek az írásaim :) Szép napot!

Címlapról ajánljuk

További cikkek