Sárgarépás tészta - gyúrd gyerekekkel!

Az ízesített gnocchik alapja általában a burgonya marad. Most egy olyan receptet mutatok, amiben pihenőt kapott a gumós zöldség, lecseréltem sárgarépára.

Imádom a színes gnocchikat, legyenek akár lilák céklával, sárgásak sütőtökkel, barnás-pirosak kápiapaprikával, zöldek mentával vagy spenóttal. Ízben és küllemben is megnyerőek egy finom szósszal tálalva. Most azonban találtam egy csodás receptet, amely a hagyományostól eltérő módon, burgonya hozzáadása nélkül készül.

A sárgarépás gnocchi receptjét itt találálod!

Tésztapárnácskák

A gnocchi egy könnyedén elkészíthető tészta. Be lehet vonni a gyerekeket is a gyurmázásába. Mindenki csíp egy darabkát belőle, és kis gömböccé gömbölygeti a két tenyere között. Ha nincsenek szorgos kezek, akkor marad a gyors módszer: dagi hurkák hengergetése és kicsi párnák szecskázása. Egy villanyomás a tetejére fantasztikus klassz külsőt kölcsönöz neki. Össze sem lehet hasonlítani a boltban kapható termékekkel!

A sárgarépás gnocchi receptjéért kattints a képre!

Könnyebb textúra

A tészta készítése alapesetben burgonyafőzéssel kezdődik, de most jön a változás! A lisztes krumpli helyett sárgarépa kerül a lábasba, hogy szuper puhára főjön. A sárgarépa, még egyszer le kell írnom, mert a kedvenc zöldségem. Egyszer egy külön cikket is szentelek neki, hogy mindenkit meggyőzzek az állításomról: imádnivaló!

Sárgarépás gnocchi, nem csak gyerekeknek, kattints a képre!

Semmi flanc

Ennek a tésztának érezni kell a saját ízét is, csak olyan fűszer áll neki jól, ami kiemeli, és nem nyomja el teljesen. Egy vastag paradicsomszószban teljesen elveszne, kivehetetlen lenne. Barnavaj, egy kevés fokhagyma és zsálya kombinációja a legjobb megoldás. A barnavajtól ne ijedjen meg senki, készítése maximum 10 percet vesz igénybe. Azt a serpenyőt használjuk hozzá, amibe úgyis átszedjük a főtt, leszűrt tésztát. Fokhagymából és zsályából pedig nincs szükség nagy mennyiségre, előzőtől egy kis illatanyagot, utóbbitól némi földes-édeskés zamatot kölcsönzünk csupán.

Parmezánforgáccsal az igazi, kattints a képre a receptért!

Apropó tészta, ha nem főztetek még gnocchit, nincs semmi gáz. A nudlihoz vagy más burgonyás tésztához – mint például a szilvás vagy barackos gombóc – hasonlóan, lobogó, forrásban lévő vízbe kell dobni a párnácskákat. Várni, amíg feljönnek a víz felszínére, majd 3-4 perc elteltével jöhet is a szűrés. Végül az ízesített vajban forgatással zárul a folyamat, hogy végre, valahára kezdődhessen a kóstolás, falatozás.Jövő héten kókuszlisztből sütök palacsintát, hogy adjunk az édes élvezeteknek is. Addig ne habozzatok, mindenképpen próbáljátok ki a sárgarépás tésztát.

Gréti

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...