Rekord dőlhet a Csabai Kolbászfesztiválon

Rekorddöntésre készülnek idén a Csabai Kolbászfesztiválon: a hagyományos kolbásztöltő versenyre csaknem 600 csapat jelentkezett. A rendezvényt a négynapos hétvégén tartják.

A szárazkolbászok nemzetközi versenyére tucatnyi tétel érkezett már egyebek mellett Erdélyből, Csehországból, Szerbiából és Németországból is. Ezeket október 23-án délelőtt értékelik majd a békéscsabai Városi Sportcsarnok melletti területen, ahol a szakmai és a médiazsűri mellett idén közönségzsűri is leadhatja voksát a legjobbnak tartott kolbászokra. Az eredményhirdetést csütörtök délután, a fesztivál hivatalos megnyitója után tartják.

A fesztiválon lesz ifjúsági kolbászkészítő verseny is, amelyen magyar diákok mellett mexikói, thai, japán, német és olasz fiatalok vesznek reszt.

A kolbásztöltők a hosszú hétvégén egy harmadik versenyre is benevezhetnek, méghozzá a város híres kolbászkészítője tiszteletére rendezett Krajcsó Pál Emlékversenyre.

Vasárnap lesz még töltöttkáposzta-főző verseny is, ahol bográcsban kell majd elkészíteni az ételt.

A kolbászfesztivál vendégvárosaként idén az erdélyi Gyergyószentmiklós mutatkozik be Békéscsabán, hagyományteremtő szándékkal pedig kiemelnek egy hazai borvidéket is, idén az Egri borvidéket.

A négynapos rendezvényen disznóvágás-bemutatók, családi foglalkozások, bábelőadások, gyermekjátszók, valamint hungarikumokat bemutató, kóstoltató és árusító sátor is várja az érdeklődőket.

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek