Rajongunk a pestoért!

Gyors, egyszerű, változatos. Nincs tészta, ami nemet mondana rá. Nagyon finom szendvicsekben, halak, húsok mellé, sőt levesízesítőként is. Hát lehet a pestot nem szeretni? (x)

Amilyen egyszerű elkészíteni, olyan sokféle étel kiegészítője lehet a pesto. A klasszikus olasz szósz eredetileg bazsalikom, olívaolaj, fokhagyma, parmezán és fenyőmag keverékéből áll, de készíthetjük paprikából, szárított paradicsomból, petrezselyemből, rukkolából, medvehagymából vagy más zöldfűszerből is. Ha például koriandert, bazsalikomot és mentát dobálunk a turmixgépbe, majd krémes állagúra pépesítünk egy kis tökmaggal, máris kész a tökéletes vendégváró alapja. A pikáns pesto a bárányburger húspogácsájával, a fetakrémmel és az édes bucikkal egyszerűen ellenállhatatlan lesz!

Bárányburger zöldfűszer pestoval és fetakrémmel receptleírás

Ha már téged is elkapott a pestománia, akkor fedezz fel új ízeket, és próbáld ki a chimichurrit is! A rejtélyes hangzású dél-amerikai szósz nemcsak küllemében, de elkészítésében és felhasználásában is hasonló a pestohoz. A mesterrecept elkészítéséhez itt is elég a petrezselymet, fokhagymát, olajat, sót, borsot és citromot összeturmixolni, és a pestohoz hasonlóan ezúttal is variálhatók az ízek. Megbolondíthatod például hagymával, babérlevéllel, oreganóval vagy paradicsommal is, esetleg tehetsz bele chili-paprikát és lime-ot, ha a tökéletes kísérőt szeretnéd elkészíteni a grillezett marha steakhez.

Grillezett marha steak schimichurrival receptleírása

Ha kipróbáltál mindent, és még több inspirációra vágysz, nézz körbe az Electrolux videóreceptrovata, az Egy falat inspiráció oldalán. Klasszikus alapanyagokból készített, néha talán furcsának tűnő receptjeinkkel izgalmas fogásokkal bővítheted repertoárod! (X)

Nézz meg még több Egy Falat Inspiráció receptet!

Még több receptet az Electroluxtól itt találsz!

Hozzászólások

Kaddu-Laḍḍu

Óh, hát én is rajongok a pestóért! Mi sem tükrözi ezt jobban az oldalon, mint Páva-termi szélesmetélt receptem: a színkör alapján összeállított hozzávalók között a bazsalikomos pesto (na jó, a babérlevél mellett) képviseli a zöldet. Az a praktikus benne, hogy nem kell külön zsírozni a f?z?edényt más zsiradékkal, mivel a pesto eleve zsiradékot ereszt, elég tehát csak lelapogatni a s?r?jét, a feljöv? olajat meg leszedni és az edénybe önteni. Vagy ha jön fel vele s?r?je, az sem gond, akkor ki szoktam kenni egy ev?kanálnyival a teflonedényt, ha a Páva-termi széleshez csinálom a szószt. S?t, a tészta f?z?vizébe is rakok a pestózsírból, ha nagyon vastag réteg borítja a s?r?jét, így spórolósabb is és az ízek is jobban összeérnek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.