Rajongunk a pestoért!

Gyors, egyszerű, változatos. Nincs tészta, ami nemet mondana rá. Nagyon finom szendvicsekben, halak, húsok mellé, sőt levesízesítőként is. Hát lehet a pestot nem szeretni? (x)

Amilyen egyszerű elkészíteni, olyan sokféle étel kiegészítője lehet a pesto. A klasszikus olasz szósz eredetileg bazsalikom, olívaolaj, fokhagyma, parmezán és fenyőmag keverékéből áll, de készíthetjük paprikából, szárított paradicsomból, petrezselyemből, rukkolából, medvehagymából vagy más zöldfűszerből is. Ha például koriandert, bazsalikomot és mentát dobálunk a turmixgépbe, majd krémes állagúra pépesítünk egy kis tökmaggal, máris kész a tökéletes vendégváró alapja. A pikáns pesto a bárányburger húspogácsájával, a fetakrémmel és az édes bucikkal egyszerűen ellenállhatatlan lesz!

Bárányburger zöldfűszer pestoval és fetakrémmel receptleírás

Ha már téged is elkapott a pestománia, akkor fedezz fel új ízeket, és próbáld ki a chimichurrit is! A rejtélyes hangzású dél-amerikai szósz nemcsak küllemében, de elkészítésében és felhasználásában is hasonló a pestohoz. A mesterrecept elkészítéséhez itt is elég a petrezselymet, fokhagymát, olajat, sót, borsot és citromot összeturmixolni, és a pestohoz hasonlóan ezúttal is variálhatók az ízek. Megbolondíthatod például hagymával, babérlevéllel, oreganóval vagy paradicsommal is, esetleg tehetsz bele chili-paprikát és lime-ot, ha a tökéletes kísérőt szeretnéd elkészíteni a grillezett marha steakhez.

Grillezett marha steak schimichurrival receptleírása

Ha kipróbáltál mindent, és még több inspirációra vágysz, nézz körbe az Electrolux videóreceptrovata, az Egy falat inspiráció oldalán. Klasszikus alapanyagokból készített, néha talán furcsának tűnő receptjeinkkel izgalmas fogásokkal bővítheted repertoárod! (X)

Nézz meg még több Egy Falat Inspiráció receptet!

Még több receptet az Electroluxtól itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?