Pancs - új piaci élmény vasárnapokra!

Új fajta piaci élményben lehet részünk mostantól az Élesztőház udvarán a hét utolsó napján - megnyílt a Pancs, a vasárnapi gasztroplacc!

A termelői piacoknak egyre nagyobb divatja van - szerencsére ma már a nagyobb városok közepén is beszerezhetünk termelőktől származó, friss, vegyszermentes, minőségi alapanyagokat. Egyre több városlakónak fontos, hogy legalább hetente egyszer közvetlenül a termelőtől vásároljon. A termelői piac mozgalmának a hét végén új tagja született: a Pancs vasárnapi gasztroplacc mostantól minden vasárnap az Élesztőház udvarán lévő sétányon várja az érdeklődőket.

A Pancs ötletgazdája, a szintén az udvarban helyet kapó VinoPiano Borbár tulajdonosa, Vajas Balázs azt szerette volna elérni, hogy a IX. kerületben is legyen egy olyan gasztronómiai kezdeményezés, ahol nemcsak termelői árut, de tartalmas gasztroprogramokat is kapunk. A projekt egyik fő célja az újdonságokra nyitott közösség építése, amely számára fontos a SlowFood mozgalom, a környezettudatosság, a közösségi élet és a jótékonyság.

A termelők kínálata között megtalálhatóak különböző szezonális zöldségek és gyümölcsök, mézek, házi mustár és ketchup, aszalványok, gluténmentes francia cukrásztermékek, felvágottak, pástétomok, és kapható a franciák díjnyertes 'Label Rouge' csirkéje is, amit Magyarországon tenyésztenek.

A tervek között szerepel, hogy a piac házigazdája havonta egy-egy ismert gasztroarc lesz: az első hónapban Mautner Zsófi vállalta ezt a szerepet. A piacozás mellett lesznek mini workshopok, délelőtti akusztikus koncertek, jó hangulat, ráérős reggelire való lehetőség, a Food Not Bombs és a Budapest Bike Maffia önkéntesei pedig minden alkalommal ebédet is főznek, aminek megvásárlásával őket támogathatjuk.

A Pancs- Reggeliző remek lehetőség az egész családnak, hogy a vasárnap délelőttöt a piacozás mellett tartalmas gasztroprogramokkal színesítse.

További infóitt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...