Pancs - új piaci élmény vasárnapokra!

Új fajta piaci élményben lehet részünk mostantól az Élesztőház udvarán a hét utolsó napján - megnyílt a Pancs, a vasárnapi gasztroplacc!

A termelői piacoknak egyre nagyobb divatja van - szerencsére ma már a nagyobb városok közepén is beszerezhetünk termelőktől származó, friss, vegyszermentes, minőségi alapanyagokat. Egyre több városlakónak fontos, hogy legalább hetente egyszer közvetlenül a termelőtől vásároljon. A termelői piac mozgalmának a hét végén új tagja született: a Pancs vasárnapi gasztroplacc mostantól minden vasárnap az Élesztőház udvarán lévő sétányon várja az érdeklődőket.

A Pancs ötletgazdája, a szintén az udvarban helyet kapó VinoPiano Borbár tulajdonosa, Vajas Balázs azt szerette volna elérni, hogy a IX. kerületben is legyen egy olyan gasztronómiai kezdeményezés, ahol nemcsak termelői árut, de tartalmas gasztroprogramokat is kapunk. A projekt egyik fő célja az újdonságokra nyitott közösség építése, amely számára fontos a SlowFood mozgalom, a környezettudatosság, a közösségi élet és a jótékonyság.

A termelők kínálata között megtalálhatóak különböző szezonális zöldségek és gyümölcsök, mézek, házi mustár és ketchup, aszalványok, gluténmentes francia cukrásztermékek, felvágottak, pástétomok, és kapható a franciák díjnyertes 'Label Rouge' csirkéje is, amit Magyarországon tenyésztenek.

A tervek között szerepel, hogy a piac házigazdája havonta egy-egy ismert gasztroarc lesz: az első hónapban Mautner Zsófi vállalta ezt a szerepet. A piacozás mellett lesznek mini workshopok, délelőtti akusztikus koncertek, jó hangulat, ráérős reggelire való lehetőség, a Food Not Bombs és a Budapest Bike Maffia önkéntesei pedig minden alkalommal ebédet is főznek, aminek megvásárlásával őket támogathatjuk.

A Pancs- Reggeliző remek lehetőség az egész családnak, hogy a vasárnap délelőttöt a piacozás mellett tartalmas gasztroprogramokkal színesítse.

További infóitt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...