Otthon főzni és pénzt keresni vele!

Egy most induló szolgáltatás a háziasszonyokat és urakat helyezi középpontba. Nemcsak főznek, de az elkészült ételeket fel is kínálhatják a Yummber-en keresztül. (x)

Ha regisztrálunk háziasszonyként (vagy úrként) a Yummber-en, először is ki kell töltenünk egy kérdőívet, amelyből látják a szervezők, hol lakunk, és milyen ételeket készítünk szívesen. Ezután, amennyiben alkalmasnak találnak bennünket, eldönthetjük, egy héten hány fogást szeretnénk főzni, és mennyiért kínáljuk majd az egyes fogásokat. Ami még jobb: ez lehet reggeli, ebéd vagy vacsora, sőt, akár éjszakai buli utáni hajnali étek is!

A vendégek egy alkalmazáson keresztül fognak bejelentkezni hozzánk, ők egy térképen látják majd, hol található a miénkhez hasonló Yummber konyha. Nem kell bárkit elfogadnunk, de ha rányomunk a JÖHET gombra, akkor egy órán belül már jön is a vendég, és persze fizet is az ételért a rendszeren keresztül.

Innentől kezdve csak rajtunk múlik, milyen kreatív ételeket készítünk, hogyan próbálunk még több vendéget szerezni, hogy házias ételekkel, friss alapanyagokkal dolgozunk-e, egzotikus ételeket készítünk, vagy esetleg valamilyen diétás trendet szolgálunk majd ki.

A magán vendéglátás ilyen típusú formája egyébként már létezik Franciaországban és Angliában is (és meglepően sikeres), bár annyiban különbözik a hazai ötlettől, hogy itt térképen tudják a vendégek kiválasztani a konyhákat.

A szolgáltatás emlékeztet az Uberre és az AirBnb-re is annyiban, hogy magánemberek furikáznak vagy látnak vendégül más magánembereket, tehát egy új forma, a megosztott együttműködés (sharing economy) új változata van kialakulóban, csak ezúttal ugye evésről van szó.

Tény, hogy nyitottságot, kalandvágyat igényel, hogy belevágjunk, de sokaknak adhat új lehetőséget - nemcsak hogy megmutassák a nagyvilágnak főztjüket, de kiváló pénzkereseti forrás is lehet, a vendégeknek pedig egyedülálló élmény lesz a különböző otthonok konyháin igazi ételeket fogyasztani.(x)

A Yummber még mindig fogad jelentkezőket, ha főzni szeretnél, ide kattintva te is tudsz regisztrálni!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek