Ezért érdemes kipróbálnod az olívaolaj és víz keverékét

Az egyszerű keverék, ami csupán olívaolajból és vízből áll, meglepő egészségügyi előnyöket rejt: nemcsak gazdagítja az ízeket, hanem támogathatja a szív egészségét is.

Az olívaolaj és víz kombinációja – például kávéba, smoothie-ba keverve – egyre népszerűbb a táplálkozásban. Nemcsak az ízeket emeli új szintre, hanem az olívaolaj jótékony hatásait is hozzáadja a mindennapi étrendhez.

Egy tálba olívaolajat öntenek
Öntsd kávéba: védi az egészséget az olívaolaj és víz keveréke
Getty Images

Mire jó a keverék?

Az olívaolajban lévő antioxidánsok segítenek megvédeni a sejteket a szervezetben keletkező káros részecskéktől, az úgynevezett szabad gyököktől. A szabad gyökök olyan „rossz kis részecskék”, amelyek képesek kárt tenni a sejtekben, és ha túl sok van belőlük, gyorsabban öregszünk, illetve nő a betegségek – például a szívbetegségek vagy bizonyos rákos elváltozások – kialakulásának kockázata. Az antioxidánsok „elkapják” ezeket a részecskéket, és segítenek lassítani a káros folyamatokat, így az olívaolaj nemcsak ízesít, valódi egészségvédő hatása is van.

Emellett az olívaolaj szívbarát, támogatja a vérkeringést, mérsékli a „rossz” LDL-koleszterin szintjét, és hozzájárulhat a vérnyomás egészséges szinten tartásához.

Hogyan működik a keverék?

A trükk egyszerű: egy kevés olívaolajat keverünk vízbe. Ez lehetővé teszi, hogy az olajban lévő tápanyagok jobban felszívódjanak, miközben az ízek harmonikusan keverednek. Ha kávéhoz adjuk, az italt krémesebbé és lágyabbá teszi, miközben nem növeli drasztikusan a kalóriát. Napi egy-két evőkanálnyi olívaolaj elegendő, hogy élvezhessük az egészségügyi előnyöket, például a szív- és érrendszer támogatását.

Mire érdemes figyelni?

Fontos, hogy a fogyasztás mértékletes legyen. A keverék kis mennyiségben is hatékony: a rendszeres, mérsékelt fogyasztás segít a sejtek védelmében és a krónikus betegségek megelőzésében, miközben nem terheli túl a szervezetet kalóriával. Az olívaolaj gazdagítja az ízeket, így például a kávéban is érdemes kipróbálni, de mindig mértékkel, napi kb. egy evőkanálnyi mennyiségben.

Így fogyaszd!

Az olívaolaj és víz keverékét érdemes úgy fogyasztani, hogy a hatásai valóban érvényesüljenek:

kávéba vagy smoothie-ba keverve nemcsak finomabb lesz az étel vagy ital, hanem a szervezet is profitál az egészségvédő hatásokból.

A cél, hogy kis mennyiségben, rendszeresen fogyasszuk, így élvezhetjük a jótékony hatásokat anélkül, hogy túl sok kalóriát vinnénk be.

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...