Okosan finomat!

Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)

A kisgyermekek energiaszükségletét nehéz pontosan meghatározni, mert az életkor, a nem, a fizikai aktivitás mértéke és a növekedés üteme is befolyásoló tényezők. Az optimális energiaellátottság jó jelzője a megfelelő növekedés, túlsúly kialakulása nélkül.

A gyermekek étrendjében hetente 3-4 alkalommal szerepeljen húskészítmény, melyre kiváló minőségi alternatíva a pulyka- és csirkehúsból készült Fini Mini termékcsalád. A mini virsli, párizsi és sonka hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek fontosak a fejlődésben lévő gyermekek számára. A B6-vitamin az anyagcserében, az E-vitamin az immunvédekezésben, a kalcium a csontok szilárdságában, a folsav pedig a vérképzésben játszik szerepet, és segíti a vas, illetve B12-vitamin felszívódását.

Az egy adagra javasolt felvágottmennyiség korcsoportonként, felhasználás szerint eltérő:

1-3 éves korban

4-6 éves korban

7-10 éves korban

Szendvicshez

15-25 gramm

20-30 gramm

30-40 gramm

Leveshez

20-30 gramm

30-40 gramm

40-60 gramm

Feltétként

25-40 gramm

40-60 gramm

50-80 gramm

Ételkészítésnél törekedjünk a változatosságra. A felvágottak felhasználása széleskörű, a szendvicseken kívül meleg ételeknél feltétként, levesbetétként; rakott, illetve töltött ételekhez, de akár salátákhoz is remekül illik. Vonjuk be a gyermekeket az ételkészítésbe, így játékos formában lehet őket a tudatos táplálkozásra nevelni. (x)

Tudj meg többet a Sága Fini Mini termékcsaládjáról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek