Okosan finomat!

Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)

A kisgyermekek energiaszükségletét nehéz pontosan meghatározni, mert az életkor, a nem, a fizikai aktivitás mértéke és a növekedés üteme is befolyásoló tényezők. Az optimális energiaellátottság jó jelzője a megfelelő növekedés, túlsúly kialakulása nélkül.

A gyermekek étrendjében hetente 3-4 alkalommal szerepeljen húskészítmény, melyre kiváló minőségi alternatíva a pulyka- és csirkehúsból készült Fini Mini termékcsalád. A mini virsli, párizsi és sonka hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek fontosak a fejlődésben lévő gyermekek számára. A B6-vitamin az anyagcserében, az E-vitamin az immunvédekezésben, a kalcium a csontok szilárdságában, a folsav pedig a vérképzésben játszik szerepet, és segíti a vas, illetve B12-vitamin felszívódását.

Az egy adagra javasolt felvágottmennyiség korcsoportonként, felhasználás szerint eltérő:

1-3 éves korban

4-6 éves korban

7-10 éves korban

Szendvicshez

15-25 gramm

20-30 gramm

30-40 gramm

Leveshez

20-30 gramm

30-40 gramm

40-60 gramm

Feltétként

25-40 gramm

40-60 gramm

50-80 gramm

Ételkészítésnél törekedjünk a változatosságra. A felvágottak felhasználása széleskörű, a szendvicseken kívül meleg ételeknél feltétként, levesbetétként; rakott, illetve töltött ételekhez, de akár salátákhoz is remekül illik. Vonjuk be a gyermekeket az ételkészítésbe, így játékos formában lehet őket a tudatos táplálkozásra nevelni. (x)

Tudj meg többet a Sága Fini Mini termékcsaládjáról itt!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...