Nemzeti zászlók tradicionális ételekből

A WHYBIN \ TBWA reklámügynökség a Sydney International Food Festival keretein belül elkészített 18 nemzeti zászlót az adott ország tradicionális ételeiből.

Az ételek színe természetesen megegyezik az adott zászló színével. A listán az olaszok mellett többek között az indiai, a görög, az angol, illetve az amerikai konyha és azok zászlói kaptak helyet - na de mi a helyzet a magyarokkal?

Olaszország

Nem is kérdés, mi jellemezhetné az olasz konyhát jobban, mint a tészta, paradicsom és a bazsalikom. Ha nekünk kellett volna elkészíteni ezt a zászlót, biztosan ugyanezek az alapanyagok kerültek volna rá.

Francia

Mi jut eszünkbe a franciákról? Csiga, bor, vaj, és persze sajt, sajt, sajt! - úgy tűnik, nem csak nekünk. Ha megkértek volna, hogy rakjam össze a zászlójukat, elég sokáig gondolkodtam volna, miből is készítsem el a kék csíkot. De ők még ezt is megvalósították - hogy utómunkával vagy sem, az igazából mindegy is, az asszociáció azonban zseniális!

Angol

Az angol zászlón a scone, vagyis a skót pogácsa, némi tejszín és kétféle dzsem érdemelte ki a megtisztelő helyet.

Amerikai

Ezen a zászlón a hamburger, a sajtos pizza, és még számtalan gyors kaja helyet kaphatott volna, de a hot-doggal is kiegyezünk, nem igaz?

Szomorúan konstatáltuk, hogy a mi nemzetünk zászlaja sajnos nem került fel a listára, Így mi elkészítettük a sajátunkat.

Magyar

A zsírszalonna és az őrölt pirospaprika egyértelmű volt, viszont a zöld színnel bajban voltunk, de végül a petrezselyem mellett döntöttünk. Szerintetek milyen ételekkel, hozzávalókkal lehetne a legjobban illusztrálni az országunk zászlaját?

További képeket itt találtok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek