Nemzeti zászlók tradicionális ételekből

A WHYBIN \ TBWA reklámügynökség a Sydney International Food Festival keretein belül elkészített 18 nemzeti zászlót az adott ország tradicionális ételeiből.

Az ételek színe természetesen megegyezik az adott zászló színével. A listán az olaszok mellett többek között az indiai, a görög, az angol, illetve az amerikai konyha és azok zászlói kaptak helyet - na de mi a helyzet a magyarokkal?

Olaszország

Nem is kérdés, mi jellemezhetné az olasz konyhát jobban, mint a tészta, paradicsom és a bazsalikom. Ha nekünk kellett volna elkészíteni ezt a zászlót, biztosan ugyanezek az alapanyagok kerültek volna rá.

Francia

Mi jut eszünkbe a franciákról? Csiga, bor, vaj, és persze sajt, sajt, sajt! - úgy tűnik, nem csak nekünk. Ha megkértek volna, hogy rakjam össze a zászlójukat, elég sokáig gondolkodtam volna, miből is készítsem el a kék csíkot. De ők még ezt is megvalósították - hogy utómunkával vagy sem, az igazából mindegy is, az asszociáció azonban zseniális!

Angol

Az angol zászlón a scone, vagyis a skót pogácsa, némi tejszín és kétféle dzsem érdemelte ki a megtisztelő helyet.

Amerikai

Ezen a zászlón a hamburger, a sajtos pizza, és még számtalan gyors kaja helyet kaphatott volna, de a hot-doggal is kiegyezünk, nem igaz?

Szomorúan konstatáltuk, hogy a mi nemzetünk zászlaja sajnos nem került fel a listára, Így mi elkészítettük a sajátunkat.

Magyar

A zsírszalonna és az őrölt pirospaprika egyértelmű volt, viszont a zöld színnel bajban voltunk, de végül a petrezselyem mellett döntöttünk. Szerintetek milyen ételekkel, hozzávalókkal lehetne a legjobban illusztrálni az országunk zászlaját?

További képeket itt találtok!

Hozzászólások (2)

Kaddu-Laḍḍu

További ötletek: Izrael - pászka és kéksz?l? (ne felejtsük el a kóserolt borok alapanyagát!), Románia - áfonya, gyimesi kenyér, birkapörkölt (igen, Moldvában próbáltam ki a helyit még full húsev? koromban), Srí Lanka - naan-kenyéren pirosgyümölcsös chutney némi mángoldlevéllel és kurkumás rizzsel megszórva, Németország - vöröskáposzta, kolbász, f?tt krumpli (esetleg egy húsmentes-full gyümölcsös változat: arónia, vörösáfonya, aszalt alma), Oroszország - tejföl, áfonyalekvár, lazac.

Törölt felhasználó

A fehér szalonna helyett én tejfölt tennék, mert a nélkül nagyon sok tradicionális étel elképzelhetetlen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek