Nem áll meg az élet a Balatonon

Rendhagyó és kreatív gasztronómiai térképet adtak ki Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Alsóörs legjobb vendéglátósai és borászai.

Nem áll meg az élet augusztus végén a Balatonnál: az éttermek és pincészetek ősszel és télen is várják a vendégeket izgalmas programokkal és ajánlatokkal, s mostantól egy térképen lesz megtalálható minden fontos információ a Balaton egyik legfrekventáltabb gasztro-régiójáról.

Összefogtak a vendéglátósok és borászok a Balaton északi partjának egyik legfrekventáltabb és legizgalmasabb régiójában: saját gasztronómiai térképet adtak ki Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Alsóörs legjobb éttermesei és pincészetei. A térképen minden információ megtalálható, ami fontos a vendégek számára: az őszi-téli nyitvatartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás a vendéglátó helyekről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, és, hogy magunkkal vihetjük-e kedvencünket is, azaz kutyabarát-e az adott hely. A kiadvány teljesen ingyenes. Terjesztési pontok: a résztvevő éttermek és pincészetek, valamint a Balatonfüred – Veszprém régióban található szállodák és turisztikai pontok.

A részvevő éttermek és pincészetek:

Baricska CsárdaBergmann CukrászdákCapriccio AlsóörsChianti Étterem (Veszprém)Ferenc Pince CsárdaHomola Pincészetés BorteraszHorváth Ház - BorpinceJásdi Pince és BorteraszKarolina FűszerkertjeKarolina Kávéház&KoktélbárKredenc BorbisztróMÁRGA bisztróPetrányi PinceSparhelt BistroSzent Donát PinceSáfránkert VendéglőSöptei Pince és ÉtteremVígmolnár Csárda

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.