A nagy olaszrizling-kóstoló

Október 11-én második alkalommal rendezik meg a nagy olaszrizlingmustrát Budapesten - hazánk egyik legismertebb szőlőfajtáját a Winelovers lelkes csapata mutatja be.

Olaszrizlingből nem lehet két egyformát kóstolni, hiszen az ahány ház, annyi szokás elvét követve ahány talaj, annyiféle olaszrizling – a technológiákról nem is beszélve, ez a fajta ugyanis igazán jól hasznosítja a talajban megbúvó ásványokat. Más a stílusa egy olaszrizlingnek Csopakon, mint Badacsonyban vagy akár a Szentgyörgyhegyen. Nem véletlenül a balatoni borrégiót hoztam fel példaként, mert legnagyobb számban – több mint hatvanan – erről a vidékről képviseltetik most magukat a borászatok. A részletes listát itt találjátok!

Mesterkurzusokkal a lényegre tapintani

A három mesterkurzus egyikén Horvátország olaszrizlingjeit, a graševinaákat is megkóstolhatjuk, valamint megismerkedhetünk azzal a filozófiával, ami az ottani pincészeteket jellemzi. A másik két előadás sem lesz kevésbé izgalmas utazás, főleg ugye a Balaton körül.

A Csopaki Kódex

Azt, hogy Csopakon az olaszrizling mindenki szívügye, jól mutatja az is, hogy létrehozták a Csopaki Kódexet. Hogy mi is ez valójában? Egy minősítési rendszer, ami a meglévő szabályzásnál is szigorúbb. A Csopaki Rizling kategóriába eddig is csak minősített területről származó, különféle vizsgálatokon átesett borok kerülhettek be. Amivel a Csopaki Kódex túlmutat az eddigieken, hogy még nagyobb hangsúlyt kapnak a dűlők és a dűlőszelekció egyaránt, valamint a bor készítésének folyamata. De korántsem ilyen egyszerű a dolog. Mindent megtudhatunk október 11-én az Olaszrizling Október rendezvény mesterkurzusán, és megkóstolhatjuk az első Csopaki Kódex borait is.

És ha még ez sem elég

Az Olaszrizling Október, ahogyan az a nevében is benne van, nem csak erről az egy napról szól. Aki nem tud eljönni a Sofitelben megrendezésre kerülő nagy kóstolásra, azok számára egész hónapban adódnak lehetőségek, hogy hazánk legismertebb és egyik legizgalmasabb borával, az Olaszrizlinggel megismerkedjenek. A borkereskedések országszerte szerveznek kóstolókat, és ebben az időszakban a szokottnál is több olaszrizling kerül az éttermek borlapjaira, hozzájuk illő fogásokkal.

Aki teheti, jöjjön el október 11-én, és kóstoljon bele az Olaszrizling világába, meghatározó élményben lesz része!

A rendezvényről minden információt megtudhattok itt!

Hirdetés
Diós marlenka
Hirdetés

Támogatott tartalom

Heti Menü – Gyors, szerethető fogások egy kapkodós adventi hétre

Ne szégyenkezzünk, ha a karácsonyi hajtásban és előkészületekben semmi kedvünk bonyolult ételkölteményekkel megörvendeztetni magunkat és a családot. Előkerülhetnek a krémlevesek, fagyasztott kedvencek, szendvicsek és a kedvenc szószaink is! Mert ki ne örülne egy adag sült krumplinak ketchuppal, ha épp arra van időnk?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Múltidéző bejgli a PENNY karácsonyi filmjében

Bejgli nélkül nincs karácsony! A bejgli a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen süteménye, amiben ott rejlenek a családi hagyományok, a régi karácsonyok. Ahány család, annyiféle recept, annyi apró trükk, titkos hozzávaló, amelyektől minden bejgli kicsit más ízű lesz. A PENNY karácsonyi reklámfilmjében kibontakozó megható történet középpontjában is a bejgli áll. Íze visszahozza a gyermekkori emlékeket, a családi hagyományokat, és összeköti a generációkat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.