7 műanyagmentes és magyar játék a legkisebbeknek a fa alá

Mi legyen a menü? Kell szép, hangulatos dekoráció. Na meg a fa! És persze a legfontosabb, az ajándék. Gyerekeknél adja magát, hogy játékot kapjanak. Na de, azon belül milyet? Most 7 ötletet is hoztunk, hogy a legkisebbeknek milyen műanyagmentes, minőségi és nem utolsó sorban hazai játék kerüljön a fa alá.

Egyre több figyelmet fordítunk arra, hogy lehetőleg minél kevesebb műanyaggal vegyük körbe magunkat, és ez kifejezetten fontos a kisgyerekek esetében, akik mindent megfogdosnak és a szájukba vesznek. Ha te sem szeretnéd, hogy csemetéd, esetleg rokonod, barátaid gyermeke még több műanyaggal találkozzon a mindennapjai során, de a játék örömétől sem szeretnéd megfosztani, akkor ma már könnyedén találhatsz neki természetes anyagokból készült játékokat. Műanyagmentes és hazai készítésű játékokból hoztunk egy válogatást.

Kidozia

A Kidozia egy magyar családi vállalkozás, amely faüzemében 100% tömörfából készült termékeket gyárt. Kínálatukból szinte egy teljes gyerekszobát be lehet rendezni. A kiságytól a kisasztalon át a szekrényekig mindent megtalálhatsz itt, de fa fejlesztő játékok is akadnak a kínálatban.

Mindezt letisztult, natúr színekben, ezáltal nyugodt hangulatot teremtve a szobában.

A mi kedvencünk a pillangó háttámlás kisszék a színben passzoló kisasztalhoz – melyik tündérhercegnő ne örülne egy ilyennek?

Wabisabi park

A játszva tanulás az egyik legjobb módja, hogy fejlesszük gyermekünk készségeit anélkül, hogy egy életre megutáltatnánk vele a tanulást. A Wabisabi játékait pedig garantáltan élvezni fogják a lurkók, miközben megtanulják az ABC-t, gyakorolják a számolást és az írást, vagy épp megismerkednek az állatok birodalmával.

Egyébként rengeteg ingyenes sablont is lehet találni a weboldalukon, Instagramon pedig videóban is megmutatják, milyen könnyen lehet néhány alapanyagból játékot készíteni a gyerekeknek, ami garantáltan leköti a figyelmét.

Körvonal

A körvonal beszélgetős kártyáiról várt ismertté, de már nem csak a felnőttek kerülhetnek a segítségükkel közelebb egymáshoz. A körvonal kids segítségével gyerekekkel tudunk olyan őszinte beszélgetést kezdeményezni, amilyet talán korábban nem tudtunk, mindezt pedig szabályok és elvárások nélkül. A kártyákat öt éves kortól ajánlják, de hozzáteszik az alkotók, hogy vannak kérdések, amik inkább a nyolc+ éves korosztálynak szólnak.

Emellett a rajz és mese csomag a kreativitásnak ad teret, amivel próbára tehetik a fantáziájukat és a tudásukat.

Ez a játék abban segíthet, hogy a gyerekek minél többet használják a képzelőerejüket, fejlődjön a rajz- és beszédkészségük, bővüljön a szókincsük.

Renufaktúra

Hallottál már a csendeskönyvről? Kovács Renáta óvodapedagógusok közreműködésével alkotta meg termékeit, amelyek filcből készülnek, és azt a célt szolgálják, hogy fejlesszék a kicsik finommotorikus képességeit és a koncentrációkészséget. A tapogatható, forgatható, változtatható könyvek fél éves kortól egészen nyolcéves korig ajánlottak.

TinAtti

Színes játék? Természetes anyagokból? Ráadásul legyen magyar gyártású? Igen, lehetséges! TinAtti játékai hazai erdészetbő származó, bevizsgált fából készülnek, ráadásul a termékek között gyönyörű színekben pompázóak is vannak, akárcsak natúr darabok, így mindenki eldöntheti, az ő gyermeke számára melyik a legvonzóbb fejlesztőjáték.

Marbushka

Klasszikus társasjátékok eddig nem szerepeltek eddig a listán, így épp itt az ideje, hogy bemutassuk nektek a Marbushka Toy Manufactory-t, ami a név ellenére egy magyar családi vállalkozást takar.

Vallják, hogy kizárólag természetes alapanyagból lehet értékálló dolgokat létrehozni, ezért szemkápráztatóan gyönyörű társasaikat, kirakósaikat és memóriajátékaikat is ennek a szellemiségnek megfelelően hozzák létre.

Természetesen a mi szemünk a Séfek elnevezésű táblajátékon akadt meg, amiben kipróbálhatjuk, hogy milyen szakácsnak lenni egy forgalmas konyhában, ahol a többi séffel versenyre kell kelni a legjobb konyhapultokért és a hozzávalók megszerzéséért.

Kuvik

Iskolakezdőknek (öt-nyolc éveseknek ajánlják) szórakoztató, mégis hasznos ajándék lehet egy Kuvik Matek doboz, ami a szó szoros értelmében életre kelti a számokat, kézzel foghatóvá teszi a kivonást és az osztást. A színes eszközök végtelen lehetőségeket rejtenek a közös játékra. A matek talán az egyik legnagyobb mumus a tantárgyak közül, de a Kuvik doboz segítségével könnyebben megbarátkozhat vele a gyerkőc.

Címlapkép: Wabisabi park

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tanácsok a sikeres ajándékozáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek