A mindentvivő turmixgép

Fagyasztott eper? Zabpehely? Mandula? Ennek a gépnek egyik sem jelentett kihívást! Teszteltük! (x)

Egy igazán kedvemre való feladatot kaptam a héten, tesztelnem kellett a Delimano Nutribullet nevű új turmixgépét. Alig vártam már, hogy megérkezzen és megismerkedhessünk!

Nutribullet turmixgép

A Nutribullet

Először is - imádom a nevét. A "Nutri-" előtag arra utal, hogy a turmixgépbe kerülő alapanyagok tápanyagtartalma az eljárás során nem vész kárba, a "-bullet" utótag pedig golyót, lövedéket jelent, ez gondolom a gyorsaságra, erőre utal.

A Nutribullet egyik jellemzője erős motorja, amely a leírás szerint mindennel megbirkózik - legyen az héj, mag vagy erős növényi rostok. Centrifugapengéi nem csak vízszintes, hanem függőleges síkban is mozgatják a turmixpohár tartalmát, így semmi sem úszhatja meg a darabolást. Egyébként emiatt nekem kicsit trükkös volt elsőre az összeszerelés, mert a hagyományos turmixgépekkel ellentétben nem a már összeszerelt gép poharába adagoljuk a hozzávalókat, hanem először megtöltjük a poharat, lezárjuk a késes tárcsával, majd ezeket együtt helyezzük az alapzatra.

Nutribullet turmixgép

Három turmix - három kihívás

Háromféle turmixitallal teszteltük a gépet, mindegyikbe került olyan alapanyag, ami a hagyományos turmixgépeknek kihívást jelenthet.

Az első turmix epres-joghurtos volt, ami nehezítésképpen fagyasztott eperrel készült. Az epreket egy az egyben, fagyott állapotban tettem a gépbe, némi görög joghurt és méz kíséretében. Arra figyelni kell itt is, hogy a késekhez a hígabb alapanyag legyen közelebb, de egy összerázás után már nem volt fennakadás. Az eredmény egy csodás, krémes, sűrű joghurt lett. Fagyasztott eper pipa.

A fagyasztott eper sem jelentett gondot

A második turmix egy fehérjedús ital lett, kiváló lehetőség reggelire: tehéntúró+zabpehely+natúr joghurt+nektarin. Keveseknek jut eszébe túrót tenni a turmixba, pedig ez az általam nagyon kedvelt, magas fehérje- és kalciumtartalmú alapanyag kitűnően szerepel ebben a formában is. Ebben az esetben a gép számára a zabpehely rostjai jelenthetik a nehezebb feladatot, de ezzel sem volt gond, végül egy krémes, tápanyagokban gazdag italt kaptunk.

Kitűnő reggeli ital: gyümölcsös-zabpelyhes túróturmix

A harmadik ital egy zöldségturmix volt: sárgarépa+alma+uborka+mandula+víz. Itt a sárgarépa erős rostjainak, illetve a mandulának az aprítására voltam kíváncsi. A mandulát egészben tettem az italhoz, nem vágtam fel kisebb darabokra. Vizet is kellett hozzáadni, mert a zöldségek és az alma nedvességtartalma nem volt elegendő a folyékony végeredmény eléréséhez. Sem a sárgarépa, sem a kemény mandula nem okozott gondot a Nutribulletnak, pillanatok alatt készen volt az alapanyagok teljes tápanyagtartalmát sértetlenül magába foglaló reggeli ital, apró manduladarabok, hosszúkás sárgaréparostok nélkül. A zöldségek és az alma vitaminjai, ásványi anyagai, élelmi rostjai, illetve a mandula értékes zsírsavtartalma egy pohárban! Érdemes kipróbálni!

Olvastad már?

Mandula, az igazi csodagyümölcs

Mandulás zöldségturmix

És íme egyben a három csodálatos turmix:

Nektarinos-zabpelyhes-túróturmix - epres joghurt - mandulás-zöldségturmix

Mondanom sem kell, hogy mind a három ital pillanatok alatt elfogyott, a kollégák legnagyobb megelégedésére. Az italok közötti, illetve a végső mosogatás pedig pár percet vett csak igénybe, semmi extra tennivalóra nem volt szükség.

Ha többet szeretnétek megtudni a Nutribullet turmixgépről, látogassatok el a termék oldalára! További kiváló receptekért pedig fussátok át a Delimano Nutribullet receptgyűjteményét! (x)

Címlapról ajánljuk

További cikkek