Mediterrán paprikás krumpli

Egyszerű, rusztikus, csodásan friss színű – pirított csirke és burgonya egy tálban. Aki csak meghallja, annak rögtön a kedvére van.

Sokszor jártunk már spanyolhonban, ahol a kis éttermek, kifőzdék egymást érik. Ezt a csirkés egytálételt is az egyik ilyen egységben kóstoltam. Eszméletlenül finom szósza volt. Akkor nem jegyzeteltem le, hogy mit ettem pontosan, így elfelejtődött. De most újra belefutottam a neten, azonnal elkészítettem, és fel is töltöttem nektek a receptjét!

Mediterrán paprikás krumpli – egyszerű spanyol egytálétel recept

A blogot, amelyiknek igen hálás vagyok a szép emlékek felidézéséért, Lindsay írja, aki Minessotában él, főz és ír. Amikor Sevillában tanult, az őt vendéglátó hölgy készítette el neki ezt az ételt. Mára az andalúz városban több mint 3000 tapasbár működik, igazi gasztronómiai paradicsom, ahol a világ harmadik legnagyobb gótikus katedrálisa és más csodás látványosság megtekintése előtt és után végigkóstolhatjuk a legízletesebb ételkülönlegességeket. Ha komolyan vesszük a feladatot, be is fizethetünk egy tapastúrára.

Mediterrán paprikás krumpli – egyszerű spanyol egytálétel recept

De térjünk is vissza ahhoz az eszméletlen finom szószhoz, mert ez az alfája és omegája mindennek. Ritkán főzök fokhagymával, de ebből egyszerűen nem szabad kihagyni. A fokhagymán kívül vöröshagyma, padlizsán és sok paradicsom kerül bele. Nem is akárhogyan. Először a felezett paradicsom belsejét kanalazzuk a lepirított hagymára, majd leforgatva belerakjuk a fejeket, már ez csodálatosan fest a serpenyőben, amiből jó nehéz vasat használjunk, ha tehetjük. A szósz fantasztikus állagát a végső leturmixolás adja meg.

Mediterrán paprikás krumpli – egyszerű spanyol egytálétel recept

Ezt az illatozó szószt pofonegyszerű elkészíteni, és nem csak ehhez az ételhez használhatjuk: tortilla, sült húsok, zöldségek és tészta mellé is tálalhatjuk, valamint quichebe és zöldséges pitébe tölthetjük. Melegen és hidegen is nagyszerű, ha egyszer belekanalaztok, abba sem tudjátok hagyni majd!

Jönnek a hidegebb napok, így a jövő héten azt a bizonyos Wendy’s-féle chilit készítem el nektek.

Gréti

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek