McDonald's vs. való világ

Na jó, valljuk be, a McDonald's-al úgy vagyunk sokszor, mint a mikróval. Tudjuk, hogy nem feltétlenül egészséges, de azért néha-néha bűnözünk vele - kár is lenne tagadni.

Tudjuk, hogy a gyorséttermekben nem képzett séfek főznek nekünk, és azt is sejtjük, hogy a burgerek és társaik másképp festenek a reklámokban, illetve az elénk tett tálcán.

A plakátokon szereplő ételeket ugyanis nem az étteremlánc szakácsai, hanem egy komplett művészeti csoport hozza létre aprólékos munkával. Szuper fotósok és rátermett food-stylistok, akiket tehetséges grafikusok rengeteg utómunkája támogat. Ez a fotókon olyannyira ínycsiklandó hamburger receptje!

Íme egy megdöbbentő videó a valóságról és a reklámokban szereplő ételekről - egy osztott képernyős kisfilmben most megmutatják nekünk az elképesztő különbségeket:

Az eltérés szemmel látható, azzal együtt, hogy tudjuk, egyik képen sem a valóságot látjuk. Ha ugyanis jobban megnézzük a videót, észrevehetjük, hogy különböző szűrőket és fényerősségeket használnak a két filmben, amivel még inkább ráerősítenek ezekre az eltérésekre.

Most pedig következzen az igazi leleplező videó arról, hogy hogyan is készülnek ezek a csodás reklámok. Speciális hamburger-összeillesztésnek, csodásan folydogáló ketchupnak, totális szimmetriának, és szuper lédús paradicsomoknak lehetünk szemtanúi.

Mit is mondhatnánk még? McDonald's, I'm lovin it!

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Hát szerintem ezek a különbségek azért megdöbbentönek nem nevezhetöek... És a "valós" képek nem is néztek annyira rosszul ki a filmen. Mondom én, aki amúgy gyakorlatilag soha nem eszek a mcdonaldsban...

Timcyykee

Hát én még soha nem kaptam ilyen "csúnya" hambikat.. Szerintem azért arra is rátettek 1 lapáttal, h még csúfibb legyen :)

Törölt felhasználó

Hát én komolyan mondom nem értem, mostanában nagyon men? lett baszogatni a mcdonaldsot. Nem védeni akarom, nekem sem a kedvenc kajám. De úgy gondolom hogy a reklámokban megjelen? ételek egyike sem úgy néz ki mint a valóságban, gondoljunk csak bele a knorr, maggi és egyéb por kaják reklámjaiba. Az meg hogy mib?l van a mekis kaja nem mindegy, gondolkozzatok csak el rajta mi van a tesco value virslibe és párizsiba például. Én még mindíg azt mondom hogy a meki jelent?s részt legalább tiszta és ha hiszitek ha nem odafigyel az élelmiszerbiztonságra. Ha már választanom kellene inkább eszek náluk mint valami kínai gyorsbüfébe...

Estudante

Csak egyetérteni tudok!

Artemisz

Stimmt. Egyébiránt ha látnátok a kínai büfék konyháját, soha többé még a közelébe sem mennétek...

Adriennke26

Éppen tegnap láttam a TV-ben egy riportot "food styling" témában. Ami a képeken szerepel, és gyönyör?en mutat, sok esetben gyakorlatilag nem is ehet?. A riportban bemutatják, hogy készül pl. a tasakos leves vagy a fonott kalács fotója. Érdemes megnézni (aki tud németül, el?nyben van): http://www1.wdr.de/fernsehen/ratgeber/markt/sendungen/werbung130.html (a Video gombra kell kattintani)

Artemisz

"Tanyasi" tojás, "falusi" csirke nagyüzemi feldolgozásban, futószalagon... Ó hogyne.... Meg biozöldség kukac nélkül... Hagyjuk már a kábítást. És mi van pl. a cukrászdákkal, a cukros kaja nem szemét kaja? A mekiben lehet salátát is enni... És amiben hazai viszonylatban garantáltan példaérték? a meki: a tisztaság. A legtöbb helyen csak fele annyira lenne tisztaság... Ráadásul a meki a környezetét is rendben tartja! Inkább ezer meki, mint egy szutyok kínai büfé...

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek