Mandula fokhagymával?

Ha már unjuk a hideg gyümölcsleveseket, próbáljunk ki valami mást. Ezúttal ne édességhez, hanem egy izgalmas, fűszeres leveshez használjuk a mandulát!

A mandulaleves receptjéért kattints ide!

Bár a rengeteg friss és finom szezonális alapanyaghoz könnyű hozzászokni, sajnos a nyári étlap kínálata sem tart örökké. A gyümölcslevesek és krémlevesek egy idő után már egyhangúvá tudnak válni, ilyenkor jó, ha van kéznél egy-két izgalmas recept, amivel tovább fűszerezhetjük a hétköznapokat.

A mandula sokunk egyik kedvence, már első nagy költőink egyike, Janus Pannonius is csodás sorokat szentelt a dunántúli mandulafának évszázadokkal ezelőtt. Ha nem akarjuk csak úgy simán elrágcsálni, akkor a mandulát általában desszertekhez használjuk, olykor-olykor pirított formában. Pedig nem ez az egyetlen felhasználási módja. Ahogy az a fenti receptből is kiderül, mandulából mesés levest készíthetünk olyan elsőre meglepő alapanyagokkal kombinálva, mint a fokhagyma, a petrezselyem és a kurkuma. Mindenképp érdemes kipróbálni!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...