Mandula fokhagymával?

Ha már unjuk a hideg gyümölcsleveseket, próbáljunk ki valami mást. Ezúttal ne édességhez, hanem egy izgalmas, fűszeres leveshez használjuk a mandulát!

A mandulaleves receptjéért kattints ide!

Bár a rengeteg friss és finom szezonális alapanyaghoz könnyű hozzászokni, sajnos a nyári étlap kínálata sem tart örökké. A gyümölcslevesek és krémlevesek egy idő után már egyhangúvá tudnak válni, ilyenkor jó, ha van kéznél egy-két izgalmas recept, amivel tovább fűszerezhetjük a hétköznapokat.

A mandula sokunk egyik kedvence, már első nagy költőink egyike, Janus Pannonius is csodás sorokat szentelt a dunántúli mandulafának évszázadokkal ezelőtt. Ha nem akarjuk csak úgy simán elrágcsálni, akkor a mandulát általában desszertekhez használjuk, olykor-olykor pirított formában. Pedig nem ez az egyetlen felhasználási módja. Ahogy az a fenti receptből is kiderül, mandulából mesés levest készíthetünk olyan elsőre meglepő alapanyagokkal kombinálva, mint a fokhagyma, a petrezselyem és a kurkuma. Mindenképp érdemes kipróbálni!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek