Mandula fokhagymával?

Ha már unjuk a hideg gyümölcsleveseket, próbáljunk ki valami mást. Ezúttal ne édességhez, hanem egy izgalmas, fűszeres leveshez használjuk a mandulát!

A mandulaleves receptjéért kattints ide!

Bár a rengeteg friss és finom szezonális alapanyaghoz könnyű hozzászokni, sajnos a nyári étlap kínálata sem tart örökké. A gyümölcslevesek és krémlevesek egy idő után már egyhangúvá tudnak válni, ilyenkor jó, ha van kéznél egy-két izgalmas recept, amivel tovább fűszerezhetjük a hétköznapokat.

A mandula sokunk egyik kedvence, már első nagy költőink egyike, Janus Pannonius is csodás sorokat szentelt a dunántúli mandulafának évszázadokkal ezelőtt. Ha nem akarjuk csak úgy simán elrágcsálni, akkor a mandulát általában desszertekhez használjuk, olykor-olykor pirított formában. Pedig nem ez az egyetlen felhasználási módja. Ahogy az a fenti receptből is kiderül, mandulából mesés levest készíthetünk olyan elsőre meglepő alapanyagokkal kombinálva, mint a fokhagyma, a petrezselyem és a kurkuma. Mindenképp érdemes kipróbálni!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek