Mandula fokhagymával?

Ha már unjuk a hideg gyümölcsleveseket, próbáljunk ki valami mást. Ezúttal ne édességhez, hanem egy izgalmas, fűszeres leveshez használjuk a mandulát!

A mandulaleves receptjéért kattints ide!

Bár a rengeteg friss és finom szezonális alapanyaghoz könnyű hozzászokni, sajnos a nyári étlap kínálata sem tart örökké. A gyümölcslevesek és krémlevesek egy idő után már egyhangúvá tudnak válni, ilyenkor jó, ha van kéznél egy-két izgalmas recept, amivel tovább fűszerezhetjük a hétköznapokat.

A mandula sokunk egyik kedvence, már első nagy költőink egyike, Janus Pannonius is csodás sorokat szentelt a dunántúli mandulafának évszázadokkal ezelőtt. Ha nem akarjuk csak úgy simán elrágcsálni, akkor a mandulát általában desszertekhez használjuk, olykor-olykor pirított formában. Pedig nem ez az egyetlen felhasználási módja. Ahogy az a fenti receptből is kiderül, mandulából mesés levest készíthetünk olyan elsőre meglepő alapanyagokkal kombinálva, mint a fokhagyma, a petrezselyem és a kurkuma. Mindenképp érdemes kipróbálni!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!