Mackóktól a holdújévig - Programajánló

Mackófesztivál, olaszrizling találkozó, holdújév és persze az elmaradhatatlan disznótoros. Ezen a héten sem unatkozunk majd!

Mackófesztivál, Budapest - január 31 - február 2.

Aki bújt, aki nem, medve!

A hónap utolsó napján kezdődik a három napon át tartó Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A hagyományos rendezvényen a medvékkel kapcsolatos programok sokaságával, valamint jelentős belépési kedvezménnyel várják a látogatókat. Pénteken, szombaton és vasárnap is változatos programokat kínálnak a városligeti intézményben. A Varázshegyben például Dörmögő Dömötör játszóháza, macibáb készítés és bábozás várja a gyermekeket, mi több, egy különleges állatbemutató keretében a mosómedvével, az ormányosmedvével, valamint a velük rokonságban álló farksodróval is megismerkedhetnek az érdeklődők. A két hétvégi napon játékmackó kiállítás, valamint mézkóstoló és méhészeti bemutató is lesz.

Kattints a részletekért!

Olaszrizling szerintünk, Csopak - február 1-2.

Az olaszrizling hazánk legelterjedtebb fehér szőlő- és borfajtája, így sorsa valahol a magyar bor sorsa is.

Az Olaszrizling szerintünk rendezvény 2014-ben is megrendezésre kerül. Ebből az alkalomból január hónap utolsó hétvégéjén az olaszrizling fajta jövőjében hívő borászok összegyűlnek Csopakon, hogy bizonyítsák és közelítsék a fajtával kapcsolatos álláspontjukat. Minden borász elhozza olaszrizlingjét a legfrissebb és a legkedvesebb évjáratából, amit ez alkalommal, a találkozót követő napon, február 1-én egy nyílt sétálókóstoló keretében a nagyközönségnek is megmutat.

Kattints a részletekért!

A falu disznótora, Biatorbágy - február 1.

A pörzsöléstől a sült kolbászig, ahogy nagyapáink csinálták!

Különleges alkalom, hogy a pörzsöléstől a sült kolbászig közreműködői lehetünk a paraszti világ egyik nagy eseményének, feleleveníthetjük a régi szokásokat, újrateremthetjük az egykori ízeket, s ugyanakkor tevőleges részesei lehetünk a természet nagy körforgásának is. Ősi szokás, hogy ezt mindenféle vígságok kísérik – természetesen a biatorbágyi Faluház is kitesz magáért.

Kattints a részletekért!

Holdújév Fesztivál, Budapest - február 1.

A Távol-Kelet egy napra a Millenárisra költözik.

Február 1-jén 10 órakor dobokkal, oroszlánokkal, sárkányokkal indul a Holdújév Fesztivál. Távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek, sportolók együtt köszöntik a Ló Évét a Millenárison. Kung-fu Kupa, kínai orvoslás, gyermekprogramok, kiállítások, kalligráfia, a távol-keleti konyha ízei, koncertek, Magyarországon még sosem vetített filmek, különleges előadások és művészeti bemutatók várnak minden érdeklődőt. A fesztivál csúcspontjaként a világhírű a Henan Art Group varázsol fantasztikus hangulatot a színpadra. A szervezők célja, hogy a változatos programokkal közelebb hozzák a magyar emberekhez a távol-keleti kultúrát. A Holdújév fesztiválon bemutatkoznak kínai és koreai kultúrával és nyelvoktatással foglalkozó szervezetek és oktatási intézmények, de a szervezők könyvbemutatókkal, és a távol-keleti konyha remekeivel is készülnek.

Kattints a részletekért!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...