Mackóktól a holdújévig - Programajánló

Mackófesztivál, olaszrizling találkozó, holdújév és persze az elmaradhatatlan disznótoros. Ezen a héten sem unatkozunk majd!

Mackófesztivál, Budapest - január 31 - február 2.

Aki bújt, aki nem, medve!

A hónap utolsó napján kezdődik a három napon át tartó Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A hagyományos rendezvényen a medvékkel kapcsolatos programok sokaságával, valamint jelentős belépési kedvezménnyel várják a látogatókat. Pénteken, szombaton és vasárnap is változatos programokat kínálnak a városligeti intézményben. A Varázshegyben például Dörmögő Dömötör játszóháza, macibáb készítés és bábozás várja a gyermekeket, mi több, egy különleges állatbemutató keretében a mosómedvével, az ormányosmedvével, valamint a velük rokonságban álló farksodróval is megismerkedhetnek az érdeklődők. A két hétvégi napon játékmackó kiállítás, valamint mézkóstoló és méhészeti bemutató is lesz.

Kattints a részletekért!

Olaszrizling szerintünk, Csopak - február 1-2.

Az olaszrizling hazánk legelterjedtebb fehér szőlő- és borfajtája, így sorsa valahol a magyar bor sorsa is.

Az Olaszrizling szerintünk rendezvény 2014-ben is megrendezésre kerül. Ebből az alkalomból január hónap utolsó hétvégéjén az olaszrizling fajta jövőjében hívő borászok összegyűlnek Csopakon, hogy bizonyítsák és közelítsék a fajtával kapcsolatos álláspontjukat. Minden borász elhozza olaszrizlingjét a legfrissebb és a legkedvesebb évjáratából, amit ez alkalommal, a találkozót követő napon, február 1-én egy nyílt sétálókóstoló keretében a nagyközönségnek is megmutat.

Kattints a részletekért!

A falu disznótora, Biatorbágy - február 1.

A pörzsöléstől a sült kolbászig, ahogy nagyapáink csinálták!

Különleges alkalom, hogy a pörzsöléstől a sült kolbászig közreműködői lehetünk a paraszti világ egyik nagy eseményének, feleleveníthetjük a régi szokásokat, újrateremthetjük az egykori ízeket, s ugyanakkor tevőleges részesei lehetünk a természet nagy körforgásának is. Ősi szokás, hogy ezt mindenféle vígságok kísérik – természetesen a biatorbágyi Faluház is kitesz magáért.

Kattints a részletekért!

Holdújév Fesztivál, Budapest - február 1.

A Távol-Kelet egy napra a Millenárisra költözik.

Február 1-jén 10 órakor dobokkal, oroszlánokkal, sárkányokkal indul a Holdújév Fesztivál. Távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek, sportolók együtt köszöntik a Ló Évét a Millenárison. Kung-fu Kupa, kínai orvoslás, gyermekprogramok, kiállítások, kalligráfia, a távol-keleti konyha ízei, koncertek, Magyarországon még sosem vetített filmek, különleges előadások és művészeti bemutatók várnak minden érdeklődőt. A fesztivál csúcspontjaként a világhírű a Henan Art Group varázsol fantasztikus hangulatot a színpadra. A szervezők célja, hogy a változatos programokkal közelebb hozzák a magyar emberekhez a távol-keleti kultúrát. A Holdújév fesztiválon bemutatkoznak kínai és koreai kultúrával és nyelvoktatással foglalkozó szervezetek és oktatási intézmények, de a szervezők könyvbemutatókkal, és a távol-keleti konyha remekeivel is készülnek.

Kattints a részletekért!

Címlapról ajánljuk

További cikkek