Macaron és pálinka édes találkozása

Az Élelmiszer Szakma napján részt vett a NoSalty.hu csapata is, a Zsindelyes Pálinkafőzdével karöltve. A két cég sokáig gondolkodott, hogy miként is jelenjen meg a rendezvényen, és végül a nagy népszerűségnek örvendő pálinkás macaronban egyesültek.

Amit a Zsindelyesről tudni kell

A pálinkafőzde elnevezése utal a településre, ahol a pálinkafőző található, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tájegységekre jellemző tetőfedési hagyományokra is, hangsúlyozva a tradicionális pálinkafőzés jellegét.

A Zsindelyes Pálinkafőzde négy alapító taggal családi vállalkozásban, gyümölcspálinkák előállításával, majd azok palackozásával kezdte működését. A cég dinamikusan fejlődik, ami meglátszik az újabb gyártó és palackozó üzemrészek, raktárhelyiségek létesítésében is. Ma jelenleg 3 pálinkafőző berendezés együttes munkája, közel 1800 l kapacitással, 3000 üveg palackozására képes óránként, és mintegy 325 ezer eladott pálinkával büszkélkedhet évente.

A NoSalty és a Zsindelyes Pálinka édes találkozása

A 2012. június elején megrendezett Élelmiszer Szakma Napján a NoSalty is bemutatkozott, ehhez olyan partnert keresett, amelyik a kiváló minőség megtestesítője, ezért a Zsindelyes Pálinkafőzdére esett a választása. A főzde segítségével különleges, pálinkás macaronok kerültek terítékre – egyik régi szakácsunk Modosa ötlete alapján készítette őket a Gelarto Rosa –, volt bodzás, szilvás, kajszibarackos és málnás. Az olasz származású, francia süticsodák édes ízéhez kiválóan illett a pikáns, pálinkás töltelék, így az elegáns kis színeseket csak dicsérni tudta, aki kóstolta!

Zsindelyes Pálinkafőzde honlapja itt >>

Macaronreceptek itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...