Macaron és pálinka édes találkozása

Az Élelmiszer Szakma napján részt vett a NoSalty.hu csapata is, a Zsindelyes Pálinkafőzdével karöltve. A két cég sokáig gondolkodott, hogy miként is jelenjen meg a rendezvényen, és végül a nagy népszerűségnek örvendő pálinkás macaronban egyesültek.

Amit a Zsindelyesről tudni kell

A pálinkafőzde elnevezése utal a településre, ahol a pálinkafőző található, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tájegységekre jellemző tetőfedési hagyományokra is, hangsúlyozva a tradicionális pálinkafőzés jellegét.

A Zsindelyes Pálinkafőzde négy alapító taggal családi vállalkozásban, gyümölcspálinkák előállításával, majd azok palackozásával kezdte működését. A cég dinamikusan fejlődik, ami meglátszik az újabb gyártó és palackozó üzemrészek, raktárhelyiségek létesítésében is. Ma jelenleg 3 pálinkafőző berendezés együttes munkája, közel 1800 l kapacitással, 3000 üveg palackozására képes óránként, és mintegy 325 ezer eladott pálinkával büszkélkedhet évente.

A NoSalty és a Zsindelyes Pálinka édes találkozása

A 2012. június elején megrendezett Élelmiszer Szakma Napján a NoSalty is bemutatkozott, ehhez olyan partnert keresett, amelyik a kiváló minőség megtestesítője, ezért a Zsindelyes Pálinkafőzdére esett a választása. A főzde segítségével különleges, pálinkás macaronok kerültek terítékre – egyik régi szakácsunk Modosa ötlete alapján készítette őket a Gelarto Rosa –, volt bodzás, szilvás, kajszibarackos és málnás. Az olasz származású, francia süticsodák édes ízéhez kiválóan illett a pikáns, pálinkás töltelék, így az elegáns kis színeseket csak dicsérni tudta, aki kóstolta!

Zsindelyes Pálinkafőzde honlapja itt >>

Macaronreceptek itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...