Lélekemelő lencseleves

Egy tál meleg leves után sokszor nem is kívánunk mást, csak valami édességet. De milyen levest főzzünk, ami nemcsak finom, de ellenállhatatlan is?

Az ősz beköszöntével esnek igazán jól a levesek. Gondoljunk csak a comfort food érzésre, ami azt súgja nekünk, hogy ételünk ne csak finom, de lélekemelő is legyen. Egy tál melengető őszi leves belőlünk mindig előhozza ezt az érzést, legfőképp ha egy tradicionális, nosztalgiával fűszerezett előételt készítünk a jelen frissességével.

A Zöldséges lencseleves pesztóval recepjéért kattints ide!

Szerencsére a lencse nem csupán az év első napjának "szemrevaló" étke, hiszen szinte egész évben hozzájuthatunk ehhez a tápláló és jól emészthető zöldségünkhöz. A lencseleves elkészítése egyszerű – nagyon finom és ízletes étel, amely az óév búcsúztatásának egyik szimbólumává lett, de a dolgos hétköznapokon is ugyanúgy az asztal dísze lehet. Ha nem akarunk a lencse áztatásával időt veszíteni, használjunk konzervbe csomagolt verziót, adjunk hozzá sok zöldséget, végül bolondítsuk meg a bazsalikompesto tekintélyt parancsoló ízvilágával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek