Lélekemelő lencseleves

Egy tál meleg leves után sokszor nem is kívánunk mást, csak valami édességet. De milyen levest főzzünk, ami nemcsak finom, de ellenállhatatlan is?

Az ősz beköszöntével esnek igazán jól a levesek. Gondoljunk csak a comfort food érzésre, ami azt súgja nekünk, hogy ételünk ne csak finom, de lélekemelő is legyen. Egy tál melengető őszi leves belőlünk mindig előhozza ezt az érzést, legfőképp ha egy tradicionális, nosztalgiával fűszerezett előételt készítünk a jelen frissességével.

A Zöldséges lencseleves pesztóval recepjéért kattints ide!

Szerencsére a lencse nem csupán az év első napjának "szemrevaló" étke, hiszen szinte egész évben hozzájuthatunk ehhez a tápláló és jól emészthető zöldségünkhöz. A lencseleves elkészítése egyszerű – nagyon finom és ízletes étel, amely az óév búcsúztatásának egyik szimbólumává lett, de a dolgos hétköznapokon is ugyanúgy az asztal dísze lehet. Ha nem akarunk a lencse áztatásával időt veszíteni, használjunk konzervbe csomagolt verziót, adjunk hozzá sok zöldséget, végül bolondítsuk meg a bazsalikompesto tekintélyt parancsoló ízvilágával.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?