A legvadabb fogások Rókatündér módra

Elképesztő ételvariációk ötletei jelennek meg a fejedben? Órákig tudnál rendhagyó módon kísérletezni az alapanyagokkal? Jelentjük, nem vagy elátkozott, de rókatündér biztosan!

Vagy legalábbis tökéletesen illenél Liza mellé, aki nem fél szabadjára engedni a benne lakozó kreativitást a konyhában sem. A csinos, de roppant szerény ápolónő élete azonban egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, így a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot, és megtalálni az igazit.

Hogy mivel? Például hajmeresztően bizarr ételkölteményekkel, mint a mentás májpüré. Igen, valóban létezik: a Liza, a rókatündér című film ihlette recepteket az 57 Restaurant séfje, Áldási Péter és a NoSalty főszerkesztője, Kárai Dávid is elkészítette. A már magában is fantasztikus libamájat habtejszínnel, tejjel, tojással és mézzel varázsoljuk lenyűgöző állagúvá, és a mentaszirup frissességével fokozzuk az előételek rendkívüli remekművévé.

A mentás májpüré receptjéért kattints a fotóra!

Egy mézédes, de frissítő gyümölcslevestől minden szív megdobban. A tejszínes sárgadinnye-golyókat kaporral megbolondítva teheted frenetikus levessé, aminek ízkavalkádja egy forró nyári kerti piknik hűsítő szellőit engedi be konyhádba.

A kapros dinnyeleves receptjéért kattints a fotóra!

Bár már nevével is izgalmat kelt a csülkös csokipuding, sütési és főzési procedúrája miatt nem a pár perc alatt elkészíthető mesterművek közé tartozik, de a bámulatos megjelenésű és minden ízében különleges végeredményért megéri szokatlan módon játszanod az alapanyagokkal. Itt minden megtörténhet!

A csülkös csokipuding receptjéért kattints a mesés ételköltemény fotójára!

Ha vérszemet kaptál, hogy művészei kísérletezésbe fogj az alapanyagokkal és az ételekkel, itt az ideje, hogy most te is finomat főzz ki össze nem illő alapanyagokból. Ez a mottója újonnan induló nyereményjátékunknak is, ahol elkészítheted életed legizgalmasabb receptjét! Ha a receptverseny legjobbjaként mindenkit lenyűgözöl mesteri ételkölteményeddel, elsőként nézheted meg a Liza, a rókatündér c. filmet a premier előtti vetítésén, sőt, számos izgalmas NoSalty-ajándékkal is meglepünk!

Egy kis kedvcsináló, nézd meg, hogyan készült a csülkös csokipuding Rókatündér módra:

Nevezz be, és nyerj a legvadabb recepteddel!

A receptversenyt az 57 Restaurant, a Tokio Budapest és a Bortársaság támogatja!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek