A legomlósabb csirkecombok

Hogyan készítsünk garantáltan puha csirkecombokat, amelyek kívül ropogósak? Pácoljuk be őket bundázás és sütés előtt!

A múlt héten az egybesült csirkéről volt szó, most pedig jöjjön az egyik alkatrész: a csirke combja! Rántott ételeket a legritkább esetben készítek. Na nem azért, mert macerás az elkészítésük, hanem mert sokkal egészségesebbek bundátlanul. A csirke bőrét különben is csak ropogósan, sütve szeretem, és úgy vélem, hogy a bunda alatt a hús ugyan megpuhul, de a bőr kellemetlenül puha marad. Ugyanakkor, ha a rántott csirkecomb említésre kerül, sokunknak egy olajtól csöpögő étel látványa fut át az agyán. Hiába, tudom, hogy lehet másképpen is készíteni, de az olajos serpenyő képe nálam is beüt. Valószínűleg ez a másik fő ok, ami miatt soha nem jut eszembe rántott csirkecombokat sütni gyermekeimnek. Nemrégiben azonban találtam egy olyan izgalmas receptet, aminek nem tudtam ellenállni, így kerültem újból a tűzhely mellé.

Tavaszi csirkecomb tepsiben recept

Általában minden húst bepácolok -még ha csak negyed órám is van hátra a sütésig, a fűszerek jótékony hatása érezhető lesz. A csirkecombokat viszont sosem vetem alá ennek az eljárásnak, hiszen itt a hús sokkal szaftosabb, mint a csirkemellnél. Legtöbbször fólia alatt sütöm, ami a rajta lévő bőrrésszel együtt megmenti az esetleges kiszáradástól. Ez a tepsis csirke recept nagy tetszésnek örvend nálunk: pofon egyszerű megsütni, és mindig dicséretben részesülök, ha felszolgálom. Emiatt nagy izgalommal vágtam a rántott kollégák elkészítésébe.

Pácolt, bundázott csirkecomb filé recept

Először is combfiléket vásároltam, így a páclé íze jobban át tudta járni a húst. Mivel legalább egy nap vagy egy éjszaka szükségeltetik a pácoláshoz, így péntek este ejtettem meg a csodalé elkészítését, szombaton pedig paníroztam és kisütöttem a combokat. Közben a konyha igazi átjáró házzá vált - egymás után érkeztek az érdeklődő, kíváncsiskodó delikvensek. Pihennie kell még egy picit! – kértem türelmüket. Aztán jött az utolsó tuti mozzanat: a kész csirkecombokat előmelegített sütőbe tettem pironkodni. Amikor végre az asztalra kerültek, úgy ugrott rá a csapat, hogy öröm volt nézni.

Nem hiszem, hogy minden hét végén rántott húst kellene felszolgálni, mint hajdanán, de néhanapján eljöhet a pácolós-panírozós húsok ideje, hiszen valóban csodásak és finomak!

Jövő héten brokkoliból készítek pizzát, addig is pácoljunk, panírozzunk, és lepjük meg a családot egy tál roppanós bundájú csirkecombbal!

Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek