A legjobb food truck-ok egy helyen

Ha eddig gondolkoztál, hogy mit csinálj a hétvégén, ne is agyalj tovább: a Városligetben az ország legjobb "büfékocsijai" parkoltak le, hogy kedvetekre kóstolgathassatok!

A tavalyi kezdeményezés után idén a Dürer Kertben kerül megrendezésre a Food Truck Show. Az esemény első napján Vad-Horváth Zoltán mesélt a kezdeményezés okáról. Hazánkban bár nem ismeretlen a "büféskocsi" fogalma, sokaknak a balatoni lángosos vagy a margitszigeti főtt kukoricás jut eszébe róla, holott a műfaj Amerikában és Nyugat-Európában régóta hódít.

Az 8-10 négyzetméteres teherautókba, buszokba igazított konyhák éttermi színvonalat képviselnek, és igazi üde színfoltok lehetnének a városban, hiszen ételeik tökéletesek akár munkahelyi ebéd alternatívának, akár gyors vacsinak a városban. A jogszabályok miatt azonban sokszor nehézségekbe ütköznek a tulajdonosok, hiába felel meg guruló éttermük az ÁNTSZ összes szabályának, nem állhatnak meg akárhol, így minket sem érhet olyan kellemes meglepetés, hogy kedvenc hamburgeresünk vagy piadinásunk épp a mi munkahelyünk mellett vert tábort ebédidőben.

Ahogy a Zing Burger megálmodója, Csanda Eszter kifejtette, azért lenne fontos, hogy a food truck-ok szabadon mozoghassanak a városban, hogy mindenki stabil minőséget tudjon kínálni - amíg ugyanis csak a fesztiválokon van lehetőségük megmutatkozni, addig nagyon nehéz egy komolyan képzett csapatot fenntartani, akik a maximumot tudják nyújtani.

A Food Truck show fő célja, hogy minél többen megismerjék ezeket a guruló éttermeket - ha többen keresik őket, előbb-utóbb szabadon gurulhatnak az utakon.

A látogatók arról is szavazhatnak, hogy melyik lesz az év Food Truck-ja.

Ha kedved támadt kóstolgatni, itt találsz több infót az eseményről >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.