Lassú pincérnek jár az extra borravaló

Fordítva adott borravalót egy iowai házaspár egy étteremben, mert lassú volt az ottani kiszolgálás.

Makenzie és Steven Schultz a Cedar Rapidos nevű étterembe ment vacsorázni, ahol éppen 8 évvel azelőtt találkoztak, mikor mind a ketten szabad asztalra vártak. Hatodik házassági évfordulójuk ünneplése azonban nem várt kellemetlenségekkel egészült ki.

Ahogy elmondták, az étterembe való érkezésükkor 20 percet várakoztaka vizükre, 40 percet az előételre, és több mint egy órát a főételre. A helyzet kellemetlenségét pedig tovább erősítette, hogy a lassú kiszolgálást természetesen az étterem többi vendége is nehezményezte.

Schulzné ezzel együtt hozzátette, látták, hogy az étterem kétségtelenül szerényen állt aznap munkaerővel, egy idő után pedig a felszolgáló "úgy rohangált, mint egy őrült" a tizenkét asztal és a bárpult között.

"Amint ott ültem és néztem, ahogy előre-hátra szaladgál, folyamatosan elnézést kérve a várakozásért, azt mondtam Stevennek: 'Mintha csak magunkat látnám'. Egyáltalán nem hiányzik az az időszak, és soha nem szerettem azt a munkát. Csakis a borravalóért csináltam."

- írta Facebook-oldalán Makenzie, aki hozzátette, hogy férjével úgy döntöttek, a lassú kiszolgálás ellenére is átlagon felül fognak jattolni. Mégpedig azért, mert pontosan tudták, milyen szörnyű lehet a felszolgáló számára a helyzet.

Makenzie azt írta Facebook-oldalára, hogy korábban ő is és a férje is dolgozott felszolgálóként étteremben, ahol gyakorlatilag csak a borravalót kapták meg. Épp ezért arra következtettek, hogy a kialakult körülmények miatt aligha számíthat majd a felszolgálójuk borravalóra a nap végén.

Makenzie és Steven Schulz

A posztot hamar felkapta az internet, eddig több mint egymillió megosztásnál jár.

A BuzzFeed később utánajárt annak, hogy vajon a szokatlanul magas borravaló célba ért-e, így egy másik étterem nevében megkérdezték az étterem tulajdonosát, aki azt mondta, hogy természetesen megkapta a felszolgáló, a kaotikus estén pedig nagyon keményen dolgozott.

(via The Independent)

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!