Lassú pincérnek jár az extra borravaló

Fordítva adott borravalót egy iowai házaspár egy étteremben, mert lassú volt az ottani kiszolgálás.

Makenzie és Steven Schultz a Cedar Rapidos nevű étterembe ment vacsorázni, ahol éppen 8 évvel azelőtt találkoztak, mikor mind a ketten szabad asztalra vártak. Hatodik házassági évfordulójuk ünneplése azonban nem várt kellemetlenségekkel egészült ki.

Ahogy elmondták, az étterembe való érkezésükkor 20 percet várakoztaka vizükre, 40 percet az előételre, és több mint egy órát a főételre. A helyzet kellemetlenségét pedig tovább erősítette, hogy a lassú kiszolgálást természetesen az étterem többi vendége is nehezményezte.

Schulzné ezzel együtt hozzátette, látták, hogy az étterem kétségtelenül szerényen állt aznap munkaerővel, egy idő után pedig a felszolgáló "úgy rohangált, mint egy őrült" a tizenkét asztal és a bárpult között.

"Amint ott ültem és néztem, ahogy előre-hátra szaladgál, folyamatosan elnézést kérve a várakozásért, azt mondtam Stevennek: 'Mintha csak magunkat látnám'. Egyáltalán nem hiányzik az az időszak, és soha nem szerettem azt a munkát. Csakis a borravalóért csináltam."

- írta Facebook-oldalán Makenzie, aki hozzátette, hogy férjével úgy döntöttek, a lassú kiszolgálás ellenére is átlagon felül fognak jattolni. Mégpedig azért, mert pontosan tudták, milyen szörnyű lehet a felszolgáló számára a helyzet.

Makenzie azt írta Facebook-oldalára, hogy korábban ő is és a férje is dolgozott felszolgálóként étteremben, ahol gyakorlatilag csak a borravalót kapták meg. Épp ezért arra következtettek, hogy a kialakult körülmények miatt aligha számíthat majd a felszolgálójuk borravalóra a nap végén.

Makenzie és Steven Schulz

A posztot hamar felkapta az internet, eddig több mint egymillió megosztásnál jár.

A BuzzFeed később utánajárt annak, hogy vajon a szokatlanul magas borravaló célba ért-e, így egy másik étterem nevében megkérdezték az étterem tulajdonosát, aki azt mondta, hogy természetesen megkapta a felszolgáló, a kaotikus estén pedig nagyon keményen dolgozott.

(via The Independent)

Hozzászólások (1)

ildi992

Az ilyen munkahelyen a tulajt kellene beállítani, és magára hagyni.

Törölt felhasználó

Miért egyb?l a munkahely a hibás? Ha pl. vírus van, vagy épp úgy alakult több kolléga élete, hogy nem tudtak jönni, arról nem a munkahely tehet. Sajnos ilyen el?fordul, azért meg ugyan hadd ne kelljen már felvenni még egy embert, mert szök?évente egyszer van egy macerásabb este, vagy egy z?rös hét. A párocska jó fej volt :)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.