Jóváhagyták a laboratóriumban termesztett húst

Ez a döntés hatalmas lépést jelent a fentarthatóbb jövő felé.

Az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium jóváhagyta a laboratóriumban termesztett hús értékesítését az országban – írta a DW Global Ideas.

Jóváhagyták a laboratóriumban termesztett húst

Az Upside Foods és a Good Meat az első két olyan cég, mely végigvitte a jóváhagyási folyamatot. Az Upside Foods vezérigazgatója, Uma Valeti szerint ez egy új korszak kezdete, és megváltoztathatja, hogyan kerül a hús az amerikaiak asztalára.

Alapvetően ez a termék abban tér el a növényi alapú hústól, hogy a laboratóriumban termesztett hús valójában állati fehérjét tartalmaz, mégsem kell hozzá semmilyen állatot levágni.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete a laborban termesztett húst környezetbarát alternatívaként jelöli meg, azonban a Kaliforniai Egyetem tudósai szerint az “innovatív hús” sem tökéletes megoldás. A kutatások szerint a szükséges energia és az üvegházhatású gázok a termesztett húsok termelési szakaszában jóval magasabbak, mint a hagyományos hús esetében.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...