Egy korsó mellé: sörös fogások

Itt az őszi fesztiválszezon, nem lesz hiány borban és sörben. Mi most a folyékony kenyér szerelmeseinek kedvezünk, ugyanis sörrel főzni és sütni is lehet! Mutatjuk a recepteket! Ha pedig sörkülönlegességekre vágytok, látogassatok el a Budai Várba, a Sörfesztiválra!

A folyékony kenyér

Érdemes a levest egy kis sörrel meglöttyinteni, isteni lesz a végeredmény. Kiváló levesalap hagymával, sajtos pirítóssal feldobva. Nem kell sok nedű, marad elég a pohárban!

Még több, sörrel készült recept itt >>

Lökd ide a sört!

Ha főételre vágyunk, ahhoz is felhasználhatjuk a sört: csirkéhez, sertéshúshoz, borjúhoz is passzol, akkor is, ha dúsítani kívánjuk a szaftot, akkor is, ha csak locsolgatni szeretnénk kicsit a sütőben vagy kerti grillen heverésző lakománkat.

Még több, sörrel készült recept itt >>

Édes élet

A „folyékony kenyér” annyira sokoldalú, hogy még azok is használhatják, akik csak nassolnivalót vagy egyenesen desszertet akarnak varázsolni belőle. Legideálisabb sós sütik tésztájának lazítására, de aki elég kreatív és kísérletező kedvű, még tortát is varázsolhat belőle. Elő a sörrel!

Még több, sörrel készült recept itt >>

Sörfogó receptek itt >>

Bográcsbúcsú marhapörkölttel >>

Keserű csokit kóstoltunk >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek