Kiderült: ez a 10 vidéki étterem a legjobb

A legifjabb séftehetséget és az ország leginnovatívabb konyháját vidéken kell keressük, a vidéki éttermek közül továbbra is az Anyukám mondta a legjobb.

A Dining Guide idén is összeállította a legjobb éttermeket felvonultató listáját. Jó hír, hogy a vidéki éttermi kínálat egyre erősebb, továbbá az is, hogy nem egy régióban összpontosulnak a legjobb helyek. Encs, Tata, Balatonszemes, Szeged, Villány, Balatonfüred, Őriszentpéter, Eger és Érsekcsanád. Ha idén szeretnénk ezeket a helyeket végiglátogatni, ezek a helyiségek, melyek feltétlenül említést érdemelnek. A legjobb 20 étterem közé idén a Platán és a Kistücsök, a legjobb 10 étterem közé az Anyukám mondta fért be.

Anyukám mondta

A KistücsöknélPohner Ádám sous chefet is meg kell említeni, aki ez év elején Lyonban a Bocuse d’Or­on képviselte Magyarországot a szakácsverseny világdöntőjén.

A Pajta séfje,Farkas Richárd 2019­-ben a Dining Guide Ifjú Séftehetsége díj tulajdonosa lett, a Miele támogatásával.

Farkas Richárd

A Tiszavirág étterem séfjét, Kurucz Attilát és újító, modern magyar étlapját a Dining Guide 2019­-ben a METRO támogatásával az Év Innovatív Konyhája díjjal ismerte el.

Következzenek a vidék legjobb éttermei a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz szerint:

1. Anyukám Mondta / Encs2. Platán / Tata3. Kistücsök / Balatonszemes4. Tiszavirág / Szeged5. Sauska48 / Villány6. Bistro Sparhelt / Balatonfüred7. Pajta / Őriszentpéter8. Macok / Eger9. Neked főztem / Balatonfüred10. Rév Csárda / Érsekcsanád

Kurucz Attila

A Dinig Guide szerkesztősége több mint 200 étterem meglátogatását követően dönti el az éttermek TOP100-as listáját. Anonim tesztelők ezt követően az év folyamán többször is ellátogatnak a helyekre. A legjobb 20 éttermet nemzetközi szaktekintélyek vizsgálják meg, így alakul ki a legjobb 10 étterem sorrendje. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2019-es kiadványa már kapható az újságárusoknál. A kiadvány több mint 200 hazai étterem leírását tartalmazza, több mint 100 alternatív vendéglátóhelyet és 25 cukrászdát listáz.

Ezt láttad már?

Kiderült, melyek az ország legjobb éttermei

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek