Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, melyek az ország legjobb éttermei

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, tarolt Széll Tamásék STAND-ja.  

Széll Tamás és Szulló Szabina fine dining étterme csak nyáron nyitott, de máris Magyarország legjobb étterme

Február 25-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. A fődíjat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a Széll Tamás és Szulló Szabina séfek által vezetett Stand kapta. Az Év Cukrászdája Díjat a tavalyihoz hasonlóan a Mihályi Patisserie, az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a Pizza, Kávé, Világbéke kapta. Ismét átadta a Dining Guide az Életmű Díjat, melyet Bíró Lajos vehetett át.

A fődíj bejelentése előtt idén is átadásra kerültek különdíjak. Idei újdonság, hogy a Dining Guide korábban nem vizsgálta az éttermi kávélapokat, idén azonban erre is sor került. A Dining Guide - Nespresso Az Év Éttermi Kávélapja Díjat a Stand Étterem kapta.

Szintén először adták át a Dining Guide - Royal Bliss Az Év Koktélbárja Díjat, melyet a nemzetközi hírnevet is szerzett Boutiq’Bar tulajdonosa, az ország legismertebb bártendere, Nagy Zoltán vett át.

A Zwack Izabella Borkereskedés - Az Év Borlapja Díj az Arany Kaviár falát díszíti majd. 

Ismét független, külföldi szaktekintélyek határozták meg a rangsort.

Bemutatkozott a „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulás

Az idei gála legkülönlegesebb momentuma a „Made in Hungary” Top Gasztronómia Társulás létrehozásának bejelentése volt. Útjára indul ugyanis egy nagyon különleges és sokra hivatott vállalkozás. A „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulást a Dining Guide és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hívta életre a 20 legjobb hazai étterem részvételével. A társulás célkitűzése a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg elismert alapanyagkettősének összekapcsolása a legjobb magyar séfek teljesítményével. 

A „Made in Hungary” alapító séfei:

Anyukám mondta / Dudás Szabolcs
Arany Kaviár / Kanász László
Babel / Veres István
Baraka / André Bicalho
Borkonyha, Textúra / Sárközi Ákos
Costes / Palágyi Eszter
Costes Downtown / Tiago Sabarigo
Fricska / Nagy Szabolcs & Giczy Andor
Kistücsök / Jahni László
Kollázs / Győrffy Árpád
MÁK / Mizsei János
Olimpia / Ádám Csaba
Onyx / Mészáros Ádám
Platán / Pesti István
Salon / Wolf András
St. Andrea Restaurant / Barna Ádám
Stand, Stand25 / Széll Tamás & Szulló Szabina
Tama / Erdei János

A 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Stand

Különdíjak:

• Dining Guide - Römerquelle Az Év Séfje Díj / Sárközi Ákos / Borkonyha & Textúra
• Dining Guide - METRO Az Év Innovatív Konyhája Díj / Tiszavirág Étterem
• Dining Guide - Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj / Farkas Richárd / Pajta
• Dining Guide - Unicum Riserva Az Év Legígéretesebb Konyhája Díj / Textúra
• Dining Guide - Royal Bliss Az Év Koktélbárja Díj / Boutiq’Bar
• Dining Guide - Lánchíd De Luxe Brandy Az Év Szervizembere Díj / Lizsicsár Miklós / St. Andrea Restaurant
• Dining Guide - Zwack Izabella Borkereskedés Az Év Borlapja Díj / Arany Kaviár
• Dining Guide - Nespresso Az Év Éttermi Kávélapja Díj / Stand Étterem
• Dining Guide Életmű Díj / Bíró Lajos
• Dining Guide Az Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Pizza, Kávé, Világbéke
• Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Mihályi Patisserie

Top 10 +2 étterem:

● Anyukám Mondta – Dudás Szabolcs, séf
● Arany Kaviár – Kanász László, séf
● Babel Budapest – Veres István, séf
● Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
● Costes – Palágyi Eszter, séf
● Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf
● MÁK – Mizsei János, séf
● Olimpia – Ádám Csaba, séf
● Onyx – Mészáros Ádám, séf
● St. Andrea Restaurant – Barna Ádám, séf
● Stand – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
● Textúra – Sárközi Ákos, séf
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!