Ki a világ legjobb sajtkereskedője?

A francia Fabien Degoulet nyerte el a világ legjobbjának járó címet a Franciaországban rendezett Nemzetközi Sajtkereskedői Versenyen.

A 31 éves, tejtermék-kereskedők gyermekeként született férfi jelenleg Japánban él, és onnan érkezett a Tours városában rendezett viadalra, ahol sikerrel előzte meg tucatnyi külföldi vetélytársát, köztük amerikai, belga, kínai és izraeli versenyzőket.

A nemzetközi zsűri a verseny résztvevőit elméleti tudás és ízpárosítás, valamint a sajtszelés és -reprezentáció mikéntje alapján pontozta. A megmérettetésre a versenyzők egynégyzetméteres sajttálcákkal készültek, melyek témája "a sajt művészete" volt.

A második helyezett a szintén francia Guillaume Cardinet lett, a dobogó harmadik fokára a belga Nathalie Vanhaver léphetett fel.

2014-ben a brit Matt Feroze francia vetélytársait is maga mögé utasítva nyerte el a világ legjobb sajtkereskedője címet a francia szervezésű versenyen.

Olvastad már?

25 oltárian sajtos ételrecept

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?