Készíts anyák napi képeslapot!

Gyerekekkel is könnyen kivitelezhető az otthon fellelhető maradék anyagokból és tortapapírból.

Anyák napjára talán a legszebb ajándék, amit mi magunk készítünk, benne van a két kezünk munkája. Egy csokor virág, finom házi süti (esetleg a kettő ötvözete) és pl. egy kedves képeslap. Nem is kell hozzá semmi különleges alapanyag, túrjuk fel otthon a maradék csomagolópapírokat, újságokat, amikben szép minták, vagy képek vannak és lássunk hozzá.

Amire szükségünk lesz:

  • Kartonpapír
  • Színes-mintás papírok
  • Papírragasztó és pillanatragasztó
  • Tortapapír
  • Gomb, gémkapocs, színes szalag, spárga, stb.
Bármi felkerülhet a lapra, formázhatunk virágot, „luficsokrot”, az én kedvencem a mini vállfás ruha kis köténnyel. Ehhez a gémkapcsot fogóval formáztam meg, és tortapapírból ragasztottam kötényt, ami egyébként nagyon feldobja a színes papírokat.
Ugyanilyen módon díszíthetünk füzetet vagy noteszt is, amibe megírhatjuk az anyukánknak, nagyinknak, dédinknek, hogy miért és mennyire szeretjük, vagy készíthetünk receptes füzetet, naplót is.
Ha vannak gyerekek a háznál, fogjuk be őket is a munkába. Nem baj, ha kicsit csálébb, maszatosabb lesz az eredmény, annál személyesebb lesz. Jó ötlet, ha az ujjuk, kezük, pici lábuk lenyomatát is belecsempésszük az alkotásba, írjunk dátumot a lapra, majd jövőre készítsük el újra az ajándékot és hasonlítsuk össze, mekkorát is nőttek egy év alatt a gyerkőcök.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek