Készíts anyák napi képeslapot!

Gyerekekkel is könnyen kivitelezhető az otthon fellelhető maradék anyagokból és tortapapírból.

Anyák napjára talán a legszebb ajándék, amit mi magunk készítünk, benne van a két kezünk munkája. Egy csokor virág, finom házi süti (esetleg a kettő ötvözete) és pl. egy kedves képeslap. Nem is kell hozzá semmi különleges alapanyag, túrjuk fel otthon a maradék csomagolópapírokat, újságokat, amikben szép minták, vagy képek vannak és lássunk hozzá.

Amire szükségünk lesz:

  • Kartonpapír
  • Színes-mintás papírok
  • Papírragasztó és pillanatragasztó
  • Tortapapír
  • Gomb, gémkapocs, színes szalag, spárga, stb.
Bármi felkerülhet a lapra, formázhatunk virágot, „luficsokrot”, az én kedvencem a mini vállfás ruha kis köténnyel. Ehhez a gémkapcsot fogóval formáztam meg, és tortapapírból ragasztottam kötényt, ami egyébként nagyon feldobja a színes papírokat.
Ugyanilyen módon díszíthetünk füzetet vagy noteszt is, amibe megírhatjuk az anyukánknak, nagyinknak, dédinknek, hogy miért és mennyire szeretjük, vagy készíthetünk receptes füzetet, naplót is.
Ha vannak gyerekek a háznál, fogjuk be őket is a munkába. Nem baj, ha kicsit csálébb, maszatosabb lesz az eredmény, annál személyesebb lesz. Jó ötlet, ha az ujjuk, kezük, pici lábuk lenyomatát is belecsempésszük az alkotásba, írjunk dátumot a lapra, majd jövőre készítsük el újra az ajándékot és hasonlítsuk össze, mekkorát is nőttek egy év alatt a gyerkőcök.

Címlapról ajánljuk

További cikkek