Leveles vendégváró kéksajttal

A leveles tészta a legegyszerűbb süteményalap, sós és édes variációkat egyaránt készíthetünk belőle. Szezontól függetlenül érdemes tartani a fagyasztóban egy-két csomaggal.

Miért jó dolog egy csomag leveles tésztához nyúlni? Leginkább azért, mert rengeteg mindent kezdhetünk vele. Az üzletekben kapható leveles tészták manapság szinte kivétel nélkül jó minőségűek és könnyen használhatók (persze ha időnk és kedvünk is van, ne legyünk restek házilag meggyúrni.) Ideális egy finom uzsonna, desszert, snack vagy partifalat elkészítéséhez - a leveles tészta kiváló alapanyag és igazi mindentudó, amiből azt hozhatjuk ki, amit éppen megkívánunk.

A Kéksajtos falatok receptjéért kattints a fotóra!

Ezúttal egy fantasztikus vendégvárót alkotunk leveles tésztából, amihez a nemes kékpenészes sajtok valamelyikét is használhatjuk. Ezek királynője a juhtejből készült, különleges klímájú barlangokban érlelődő roquefort, de a franciáknak számos más kitűnő kéksajtjuk is létezik, és nálunk is egyre nagyobb a választék belőlük. Ezek közös előnyös vonása, hogy a fent említett eredetinél jóval olcsóbbak, de gasztronómiai felhasználhatóságukat tekintve hasonló minőséget produkálnak. A kéksajt tehéntejből készül, íze általában éles, sós, zsírtartalma magas. Erős szagát (melyet sokan kellemetlennek tartanak) a sajtban érő baktériumok okozzák. Különleges étel, mely fogyasztható magában vagy gyümölccsel, különböző fogásokban pedig alapanyagként is használható.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...