Leveles vendégváró kéksajttal

A leveles tészta a legegyszerűbb süteményalap, sós és édes variációkat egyaránt készíthetünk belőle. Szezontól függetlenül érdemes tartani a fagyasztóban egy-két csomaggal.

Miért jó dolog egy csomag leveles tésztához nyúlni? Leginkább azért, mert rengeteg mindent kezdhetünk vele. Az üzletekben kapható leveles tészták manapság szinte kivétel nélkül jó minőségűek és könnyen használhatók (persze ha időnk és kedvünk is van, ne legyünk restek házilag meggyúrni.) Ideális egy finom uzsonna, desszert, snack vagy partifalat elkészítéséhez - a leveles tészta kiváló alapanyag és igazi mindentudó, amiből azt hozhatjuk ki, amit éppen megkívánunk.

A Kéksajtos falatok receptjéért kattints a fotóra!

Ezúttal egy fantasztikus vendégvárót alkotunk leveles tésztából, amihez a nemes kékpenészes sajtok valamelyikét is használhatjuk. Ezek királynője a juhtejből készült, különleges klímájú barlangokban érlelődő roquefort, de a franciáknak számos más kitűnő kéksajtjuk is létezik, és nálunk is egyre nagyobb a választék belőlük. Ezek közös előnyös vonása, hogy a fent említett eredetinél jóval olcsóbbak, de gasztronómiai felhasználhatóságukat tekintve hasonló minőséget produkálnak. A kéksajt tehéntejből készül, íze általában éles, sós, zsírtartalma magas. Erős szagát (melyet sokan kellemetlennek tartanak) a sajtban érő baktériumok okozzák. Különleges étel, mely fogyasztható magában vagy gyümölccsel, különböző fogásokban pedig alapanyagként is használható.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.