Leveles vendégváró kéksajttal

A leveles tészta a legegyszerűbb süteményalap, sós és édes variációkat egyaránt készíthetünk belőle. Szezontól függetlenül érdemes tartani a fagyasztóban egy-két csomaggal.

Miért jó dolog egy csomag leveles tésztához nyúlni? Leginkább azért, mert rengeteg mindent kezdhetünk vele. Az üzletekben kapható leveles tészták manapság szinte kivétel nélkül jó minőségűek és könnyen használhatók (persze ha időnk és kedvünk is van, ne legyünk restek házilag meggyúrni.) Ideális egy finom uzsonna, desszert, snack vagy partifalat elkészítéséhez - a leveles tészta kiváló alapanyag és igazi mindentudó, amiből azt hozhatjuk ki, amit éppen megkívánunk.

A Kéksajtos falatok receptjéért kattints a fotóra!

Ezúttal egy fantasztikus vendégvárót alkotunk leveles tésztából, amihez a nemes kékpenészes sajtok valamelyikét is használhatjuk. Ezek királynője a juhtejből készült, különleges klímájú barlangokban érlelődő roquefort, de a franciáknak számos más kitűnő kéksajtjuk is létezik, és nálunk is egyre nagyobb a választék belőlük. Ezek közös előnyös vonása, hogy a fent említett eredetinél jóval olcsóbbak, de gasztronómiai felhasználhatóságukat tekintve hasonló minőséget produkálnak. A kéksajt tehéntejből készül, íze általában éles, sós, zsírtartalma magas. Erős szagát (melyet sokan kellemetlennek tartanak) a sajtban érő baktériumok okozzák. Különleges étel, mely fogyasztható magában vagy gyümölccsel, különböző fogásokban pedig alapanyagként is használható.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?