Leveles vendégváró kéksajttal

A leveles tészta a legegyszerűbb süteményalap, sós és édes variációkat egyaránt készíthetünk belőle. Szezontól függetlenül érdemes tartani a fagyasztóban egy-két csomaggal.

Miért jó dolog egy csomag leveles tésztához nyúlni? Leginkább azért, mert rengeteg mindent kezdhetünk vele. Az üzletekben kapható leveles tészták manapság szinte kivétel nélkül jó minőségűek és könnyen használhatók (persze ha időnk és kedvünk is van, ne legyünk restek házilag meggyúrni.) Ideális egy finom uzsonna, desszert, snack vagy partifalat elkészítéséhez - a leveles tészta kiváló alapanyag és igazi mindentudó, amiből azt hozhatjuk ki, amit éppen megkívánunk.

A Kéksajtos falatok receptjéért kattints a fotóra!

Ezúttal egy fantasztikus vendégvárót alkotunk leveles tésztából, amihez a nemes kékpenészes sajtok valamelyikét is használhatjuk. Ezek királynője a juhtejből készült, különleges klímájú barlangokban érlelődő roquefort, de a franciáknak számos más kitűnő kéksajtjuk is létezik, és nálunk is egyre nagyobb a választék belőlük. Ezek közös előnyös vonása, hogy a fent említett eredetinél jóval olcsóbbak, de gasztronómiai felhasználhatóságukat tekintve hasonló minőséget produkálnak. A kéksajt tehéntejből készül, íze általában éles, sós, zsírtartalma magas. Erős szagát (melyet sokan kellemetlennek tartanak) a sajtban érő baktériumok okozzák. Különleges étel, mely fogyasztható magában vagy gyümölccsel, különböző fogásokban pedig alapanyagként is használható.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!