r
Nosalty Logó

Kéksajtos falatok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Kéksajtos falatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 438 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2626 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 438 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6167.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    3634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2626 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 327 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A kéksajtot morzsoljuk egy tálba, keverjük össze a krémsajttal és ízesítsük borssal. A tésztát nyújtsuk ki vékony lappá. Szaggassunk belőle 8 cm átmérőjű korongokat, a lehulló darabokat gyúrjuk újra, amíg a tészta kitart.
  3. A korongok felét helyezzük sütőlapra, a széleiket kenjük meg egy kevés tojással. A sajtos keveréket osszuk szét a tésztákon, és fedjük le őket a megmaradt korongokkal. A széleket ujjbeggyel jól zárjuk le, hogy tökéletesen szigeteljen.
  4. Minden sütemény tetején ejtsünk egy kis bevágást, amelyen át a gőz távozhat. Kenjük meg a tetejüket tojással.
  5. Süssük 12–15 percig, amíg szép aranybarna színük lesz. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3136
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kéksajtos falatok
TV Paprika 35 recept

Bármilyen ízletes kéksajtot felhasználhatunk ehhez az ételhez, például aromás gorgonzolát, Danish blue-t vagy rokfortot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek