Karácsonyi terítékek: hófehér, ezüsttel

Legyen ez a karácsonyi asztal egészen ünnepélyes és különleges! Maradjunk a tiszta fehérnél és az ezüstnél, némi zöld még megengedett. Úgyis érkeznek majd a finom fogások, és hamarosan az egész szoba tele lesz a kibontott ajándékokkal, azok papírjaival, még sok is lesz a szín.

Ha átnéztük az abroszkészletet és nem találtunk szép fehér terítőt, szerezzünk be egyet, méterben lehetőleg, mert így praktikusabb, hiszen biztos illeszkedik az anyag az asztal méretéhez. Fehér tányérok, ezüst evőeszközök (ha vannak) még a kellékek, és ezüstös-fehér vagy ezüst szalvéták. A legelegánsabb, ha festetlen, fehér herendivel vagy Zsolnayval terítünk, de egy teljesen sima, szép formájú egyszerű készlet is megteszi.

A csillárról lógassunk damilon angyalkákat, hópihéket, vattalabdácskákat az asztal fölé. Nagyon profi megoldás, ha hosszúkás a világítótest, így mindenkinek a terítéke fölé damil szálon függhet az ültető kártyája. Pici ezüst üveglapokkal, mozaikszerűen kirakott gömbök is kerülhetnek egy-egy tányér elé.

A terítékek előtt gömbök helyett fehér angyalkák csücsülhetnek. (Kegytárgy boltokban sokkal olcsóbban kaphatók, mint a plázák home decor üzleteiben!)

Egy sima üvegvázába fehérre vagy ezüstre festett ágakat tegyünk, rájuk pici izzófüzér tekeredhet.

Még elegánsabb a kompozíció, ha a székekre is fehér szoknyás huzat kerül. Az ezüst gyertyatartót kiválthatja egy szép üvegtál, amiben lencse formájú mécsesek úszhatnak.

Szentestén különösen szép ez a megoldás, amit másnap, ha barátokat, távolabbi rokonokat várunk, átalakíthatunk színes karácsonyfadíszekkel, pasztell terítővel vidámabbá, színesebbé.

Karácsonyi receptek itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!